Mera sök

Idag var vi i en ruta som var betydligt risigare och så fanns ett terrängskifte en bit ut på ena sidan (skog-myr). Jag hade först tänkt mig en systemövning men insåg att det inte var någon bra idé eftersom det var så risigt. Istället fick Ida se när figgarna gick ut de första metrarna innan jag tog bort henne (i övrigt inga synintryck). På båda första skicken hade hon bra fart ut och jobbade bra. Hon har inga tendenser alls till att spåra, snarare kan hon gå på syn när hon är väl ute på djupet. Så mer dolda figgar är nog bra.
Slag 3 var också ok men så 4…hon gick ut och började snusa i backen, jag tog tillbaka henne och skickar igen men på samma ställe åker näsan ner i backen. Då går jag ut och skäller lite på henne och då far hon iväg och jobbar sig bra fram till figgen. Toka!
Slag 5 gick hon ut men vände vid terrängskiftet, jag skickade igen och åter tvekade hon vid skiftet och då följde jag efter henne ut på myren. Hon gick ända ut men när hon såg figgen ligga där hoppade hon till och sen gjorde hon en lov innan hon gick fram.
Men å det stora hela tycker jag att hon är duktig och kampar som bara den hos figgarna. Även om hon inte har världens gas de första metrarna så ökar den ju längre ut i rutan hon kommer och så jobbar hon bra ute på djupet
 
Så åkte vi tillbaka till klubben för lydnad och markeringsövningar.
Lydnaden gick som vanligt mycket bra, det verkar som om Ida inte har några dåliga dagar! Det här kommer jag väl att få äta upp när löpet drar igång förståss…. Det blev positionsträning i vändningar – kanooon, inkallning med stå – såååå bra, apportering – tempo och avslut ska vi ta och träna mer på, fjärren – asbra.
 
Markeringsövningen körde jag över lydnadsplanen och Ida fick springa och hämta lösrulle hos Micke och Anna-Maria och blev belönad med påvis. Det kommer, hon börjar förstå, så vi kör på!
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s