Markeringsövningar

Heldag med sök, eller heldag och heldag, 10-15.30(då hade det börjat bli mörkt). Så var och en i gruppen han med två pass.
 
Första passet fick Ida göra markeringsövningar, jag hade figgarna grunt och synligt, skickade sedan ut Ida, hon skulle ta en plastslangsbit vid hos fig för att springa till mig och först då få gå ut för belöning hos fig. Hon var duktig men tycker att den där delen med slangen var bra onödig, så när hon skulle ta den var hon tveksam. Efter som hon inte tog den gick jag ut och kastade den mellan mig och figgen för att när hon tog den hos fig springa mot stigen. När hon väl hade den i munnen var det sen inga problem att springa till mig med den. Det blev ett antal sånna här skick mot en fig på vardera sida om stigen. Men det kräver träning det här så vi kör på!
 
Andra passet blev det hittaövningar på djupet. Eftersom första passet bestod av grunda slag så fick Ida se figgarna ute i rutan en snabbis innan jag tog bort henne och figgarna fick gå ända ut på djupet.
Slag 1 & 2 gick jättebra, god fart ut och sökte bra på djupet.
Slag 3 kom hon inte ut till figgen, det var det där terrängskiftet igen mellan skog och myr (vi var på samma ställe som i tisdags) som ställde till det. Hon blir tveksam där och blir kvar och söker i skogen. Nu tog jag det här som ett tomslag och lät det vara.
Slag 4 gick jättebra, ordentligt ut och tog figg på återgången.
Slag 5 tog det stopp vid skogskanten igen, men jag gick med henne fram till skogskanten och skickade igen ut på myren, då gick det bra. Jag tror att hon måste få erfarenheter av många olika terrängskiften och med detta så blir det bra. Hon tänker för mycket och det är det som ställer till det…
 
Jag är i alla fall väldigt nöjd med henne och det kommer att bli bra det här!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s