Mera markering

Här söktränas det för fullt och det är så himla kul!!! Ett härligt gäng människor är vi också…
 
I dag körde jag åter igen markeringsövningar. I fredags körde jag det på appellplanen och då gick det jättebra så i dag tog vi ut det i skogen igen. Det verkar som om Ida har fattat finessen med det hela. Nu tar hon lösrullen riktigt bra, kommer till mig med den för att få springa ut på påvis och äta smaskig skinkost på tub. Ännu så länge är figgen bara 20-25 m ut i rutan men jag vill att hon ordentligt ska förstå det hela först för att sen ta ut det på djupet.
 
Vad jag ska tänka på är…
…att inte ropa på henne så fort hon har tagit rullen, det syntes att hon stod och väntade på att jag skulle ropa vid ett par tillfällen. Men det kommer jag att jobba bort när jag vet att hon snabbt och säkert tar rullen. Jag kommer också att röra mig framåt på stigen och kanske utåt på andra sidan för att få henne att snabbt komma till mig med den. Hon ska snabbt vilja in till mig för annars försvinner jag ju!
…att vara noga med avlämnandet så att hon inte bara släpper rullen vid mina fötter och vänder för att gå på påvis på egen hand. Jag kommer inte direkt att lägga på lydnad vid avlämnandet, snarare försöka jobba henne kvar med korvbiten jag sticker till henne när hon kommer med rullen. Mitt tänk är att jag är tyst men sticker till henne en liten korvbit i utbyte mot lösrullen. Belöningen hos mig ska inte vara så stor att det kommer att leda till att hon tar sin egen rulle för att få den belöningen utan den STORA belöningen finns alltid hos figgen vid påviset. Jag tror att jag ska börja använda ett kort påvisningskoppel för att ge henne ännu en signal som talar om att nu är det OK att gå på påvis.
…att öka djupet, det gick bra idag och jag tror att vi kan öka på det nästa gång. Jag vill nog försöka jobba mycket merkeringsövningar ett tag nu så att det sitter. Hm, jag måste komma ihåg att ställa om sökrullen, nu är den ju anpassad efter Jethro men tyvärr kommer han inte att använda den igen, i alla fall inte på väldigt lång tid. (Ledsamt att skriva…)
 
Bilderna som bifogas är tagna av Micke Eliasson som har Jethros bror Janco, de togs i våras innan Jethro skadade sig. Men visst blir man glad av att se lite "spring- & jobb-bilder". Jag håller på med att försöka på till några tjusiga uppställningsbilder på Ida men vi har inte lyckats fullt ut ännu…
 
Till våren ska ju Ida paras och nu är hane utsedd, Scanderna’s Svarte Vilgot. Han är stilig och gjorde en väldigt bra korning på 192 p., bra MH, därtill är han L-testad hos polisen som nervfast. Vad jag kan sakna är väl tävlingsmeriter men det kommer säkert! Han har dessutom vissa delar av stamtavlan gemensam med Jethro och nog tycker jag mig se något av Jethro  i bilderna jag har sett av Vilgot. Nu har jag inte träffat Vilgot personligen men jag tror att det blir en bra kombination och jag hoppas innerligt att valparna kommer till bruksintresserade hem för jag tror på hoffen som brukshund!!!!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s