Lydnad

På klubben i kväll var det så dax med att jobba lite med extern belöning. Jag gjorde som jag planerat men i början gick jag nog lite fort fram med för långt avstånd från burlen och för lång tid innan jag skickade henne. Men då minskade jag avstånden och skickade henne med en gång då hon tog kontakt. Då gick det bra. Jag gjorde några upprepningar, avbröt för annan träning och så gick jag tillbaka och körde några upprepningar osv. Hon var snabbare och snabbare fram till burken så vi fortsätter så här! Klickern använde jag inte utan det blev "bra"-"varsågod".
 
I övrigt körde jag inkallning med stå och hon är så himla duktig! Bra fart och snabba ställanden. Nu ska jag börja jobba lite mer på att öka avstånden, MEN INTE PÅ BEKOSTNAD AV VARE SIG FART ELLER SNABBHET I STÄLLANDENA! Händer det så är det bara att gå tillbaka.
Fjärrdirrigeringen gick också bra, enstaka skiften och så satte jag ihop flera och även det gick bra.Så gjorde jag lite stå-sitt-ligg-skiften på kort avstånd där snabbheten och att hon inte flyttade framåt var det viktiga. Även det gick bra, men ställandena behöver hon lite handtecken på men det är ju nytt.
Fritt följ fungerade bra, men hon tränger lite. Stegförflyttningar och vändnigar går bara bra.  
Framförgående blev det också, jag ville bara kolla om den satt där den skulle och visst gjorde den det! Bra drag ut och så perfekta ställanden utan att hon vänder sig över huvud taget! Det som vi måste jobba på är framföringen, hon vill gärna tjuvstarta. Men jag ska punktträna detta genom att bara göra starter och hon får inte "före"-kommandot förrän hon går perfekt och håller god kontakt. Jag är så sugen på att börja med framåtsändandet men vi ska nog vänta lite till så jag inte trasslar till framförgåendet.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s