Skogspromenad, lydnad och lite annat

Dagen började klockan sex, snabbt ut med hundarna, tyvärr var jag lite för långsam för det blev en pöl innan vi gick ut. När vi kom hem dök jag i säng igen efter att ha utfodrat hundarna.
Efter en lugn förmiddag så for vi ut i skogen en sväng efter lunch, hundarna och Henrik sprang omkring, eller snarare Henrik sprang i förväg, Ida hängde på och kollade in spännande lukter och så Gnista följde mest med mig efter att de andra försvunnit utom hennes åsyn. En riktigt behaglig promenad, inte så lång för Gnistas skull. Skogen var inget problem, hon stannade lite när det var några riktigt stora rishögar men annars så jobbade hon på med att ta sig över den lilla duktiga tjejen.
 
Vid klubben fick Gnista först vara med lös när jag tränade Ida i lite position, Ida hon tyckte kanska det var lite besvärligt när den där lilla odågan sprang framför fötterna på henne men hon vill ju gå rätt så det gick bra i alla fall. Men när jag belönade Ida med kongen så ville hon inte komma in, det var nog mest för att reta Gnista och inte att busa med mig. Hon sprang och jag riktigt såg på henne att hon ville att Gnisat i alla fall skulle försöka ta kongen men det gjorde hon inte.
Så kom Micke och Jobbe så vi fikade och Gnista somnade. Efter fikat fick hon sova vidare i sin bur i bilen och det gick väldigt bra, tyst hela tiden även om hon inte sov hela tiden. Då kunde jag köra framåtsändande med Ida. Där började jag köra sakta från planens mitt ungefär, strax före den tänkta gruppen. Det gick bättre än i går i alla fall. Efter kanske tio sakta så satte jag ihop det med (slarvig) framföring och galoppen. Framföringen lägger jag inte något krut på just nu eftersom det är galoppen och temposkiftet jag "punkttränar". Galoppen var bra men när jag säger "sakta" vänder hon sig och lägger sig ner, när jag kommer närmre så reser hon sig och börjar gå och då belönad jag ganska snabbt. Men jag tror att det bara är att jobba på ungefär så här så hon förstår att galoppen och tempoväxlingen till skritt är ett och att man där efter får belöning.
 
Efter träningen fotade Micke…behöver jag säga att han verkligen är sååååååå duktig!!!!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s