Heldag

På förmiddagen åkte vi till klubben för att lämna tillbaka bilen jag lånat av en kompis. Eftersom vi nu inte har en fungerande bil, igen, så blev vi kvar där hela dagen fram till kvällen då det var städning av klubbområdet och medlemsmöte.
 
Först tog jag en prommis med hundarna in i skogsområdet och fram till ån. Ida sprang i och tyckte att det var jätteskönt och Gnista visade intresse men nosade bara. När jag ställde henne i vattnae så att hon skulle få lite svalka så stod hon kvar en stund innan hon la sig ner och sen gick upp. Efter badet var det full fart igen en bit men då vi gick in och jag skulle skriva rent protokoll (är sekreterare på klubben) sov de så gott. Klar med detta så gick vi ut igen för lite agilityträning med Ida, som tur var så hade solen gått i moln och det hade börjat blåsa så det var lite skönare. Gnista fick springa med för hon hade INTE lust att sitta i den medhavda buren när Ida var ute och hade det kul.
 
Idas agilityträning bestod i lite avkollning om hon kan hindernamnen. Bordet har vi inte tränat så många gånger förut så det sitter inte riktigt, runda tunneln tycker hon är kul så det är dax att börja dirrigering med runda eller runda i kombinationer, samma sak gäller platta tunneln, slalom  måste tränas efter något högintensivt hinder för hon springer gärna bara för bi möjligen böjer huvudet så det ska se ut som om hon tar det. Hindren börjar alltså sitta så nu måste vi få in dem i kombinationer med lite fart och hon ska ändå lyssna på vad jag säger.
Vanliga hopphinder körde vi också, då med lite dirrigering på höger-hopp, vänster-hopp. Jag tror matte hade svårast för det, tungan hann liksom inte med eftersom Ida är snabb. Men jag får ta och planera min handling bättre när jag lägger upp övningarna. Så måste jag ta tag i så att jag kan jobba med BÅDE höger- och vänsterhandling.
Man måste ju ligga i om man som jag inte har världens bästa kondis och har en snabb hund. En idé kunde ju i och för sig vara att träna upp sig själv….men det får jag fundera på ett tag till, träna hund är ju roligare!
 
Gnista fick ju springa med när jag tränade Ida så nu har hon tagit runda tunneln i böj och så platta tunneln. Speciellt i platta imponerade hon stort på mig, för när hon inte orkade lyfta den själv så stod hon kvar och försökte ännu mer. Annars är det vanligt att de tycker att det är otäckt och vänder, men inte min Gnista inte hon försökte tills jag hjälpte henne genom att lyfta lite. Sicken tuffing hon är!!!!
Hela dan har hon varit med, social och trevlig med folk, kopplar av och sover när jag sätter mig ner (kan förståss bero på att hon är helt utslagen av allt som händer…), ful fart när vi är ute och går…åh, vilken hund hon är….

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s