Midsommarbad

Veckan som varit har vi inte hittat på så väldigt mycket.
 
En dag var vi ut i skogen, Micke hade lagt ett kort spår med kong i slutet som när vi kom dit legat ganska länge. Men jag tog Gnista och zick-zackade mig fram över spåret för att bara kolla om hon var intresserad. Men hon tyckte att det var konstigt och att det var lite besväligt att ta sig fram så någon tid för vad som fanns i spårväg på backen fanns inte.
Nåväl, jag ska göra annorlunda när vi provar "på riktigt" nästa gång. Då blir det ett "matte-spår" i lätt terräng så att det inte tar för mycket energi att ta sig fram.
Ida gjorde jag en korridor åt med fyra föremål, hon betade av dem en efter en men det var trögt att få ut henne på djupet. Hon löper så jag borde nog bara ha lagt föremål på djupet så att hon måste ut för att hitta. Men det får jag komma ihåg till nästa gång. Hon kommer i alla fall in bra med föremålen hon hittar.
 
Igår gick vi en prommis ner till sjön, Ida gick i med en gång och så stod hon och tittade på mig, jag kastade lite pinnar och stenar så att hon fick simma. Gnista gick i med tassarna och sen stod hon och gnällde vid stranden. Rätt som det var galopperade hon ut, glurp sa jag och började följa i med kängor och allt men jag stannade snabbt och tänkte se hur hon löste det här. Efter ca 1½ m stannade hon och vände, då nådde vattnet upp över magen, när hon kom in var hon "världens duktigaste" och kanske inte helt nöjd med att vara blöt…
Efter badet plockade vi en stor bukett sommarblommor, ibland fick jag "slåss" med Gnista om blommorna. Ida sprang mest omkring med kongen och retade Gnista som visade god vilja i att komma ikapp men det lyckades inte riktigt. På vägen hem gick vi över en äng med högt gräs, även om det finns mer fästingar här nu än tidigare så har jag inte hittat en enda på hundarna. Skönt!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s