Uppfostran

Idag har jag tvättat och städat av, Gnista var inte så värst förtjust i dammsugaren.
 
Ida försöker fostra Gnista i mellan åt och jag försöker titta och få tips. På eftermiddagen levde de runt ordentligt, Gnista på Ida och Ida "tvålar till" henne så hon far iväg men Gnista upp och på igen, mer ilsk för varje gång. Visst piper hon men det verkar mer vara "skådespeleri" än av obehag. Det tar några åthutningar och fasthållning från Idas sida innan Gnista börjar ta det lugnare. Men nu ligger hon här utslagen en stund…
 
Gnista har börjat äta ALLT nu, alla mer eller mindre äckliga saker ska det smakas på och försöker man plocka bort det så får hon den där pillimariska blicken som säger "försök du morsan, jag är snabbare än dej"… Än så länge är hon ju inte det men det gäller att ta med sig lite godbitar fram över så att jag har något att byta med. Annars så tycker jag att hon är riktigt duktig på att komma tillbaka med leksaker, även efter kamplek som hon har fått vinna.
 
Ida börjar närma sig höglöp, jag har ju ingen "löpindikator" längre som Jethro var, men hon är ganska disträ och lyssnar inte så himla bra. Men vi har tränat lite på promenaderna, mest framåtsändande då det har varit lättast att träna med en valp i hasorna. Så lite fritt följ –  lite svårare att få till med "efterhängsen" valp. Korta, snabba inkallningar – måste jobba belöning efter ingången i större utsträckning. Fjärrdirrigering – hon var inte riktigt med på det momentet. Som sagt, disträ.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s