Gnista-Grus

Idag skriver jag mest om Gnista eftersom Ida är i slutet av sitt höglöp och mest går omkring och talar om för alla hanar att hon är värsta sexigaste bruden och för alla tikar att dom ska hålla sig undan för annars så ligger dom risigt till. En riktig bitch med andra ord och inte helt inställd på samarbete.
 
Gnista-Grus äter ALLT, bara det avviker lite från underlaget så är hon på det, gräs, jordkokor, snusprillor, skit…ja det mesta ska man smaka på. Men jag är glad att hon ännu så länge inte gett sig på sten…men peppar, peppar… Nu är det dessutom mycket jordkokor här utanför efter som lägenheten jag bor i ska få altan. Jättetrevligt men lite stökigt just nu.
 
I kväll var Gnista med när vi hade inträdesprov för Försvarsmaktshundar. Skott förekom men det var inget hon brydde sig om, jag lämnade bort henne till främmande när jag skulle hjälpa till med kontakt och hantering och det gick också bra. Sen var hon med när jag stod i basen och vaktade hundar och då var hon också hur cool som helst. Men inte på något vis tråkig, hon lekte med mig och en ½-liters flaska som det var lite vatten i. Det började med att vi hade druckit och jag kastade tillbaka flaskan till min väska. Då sprang hon efter den tog den och sprang iväg, då sprang jag åt andra hållet och så började vi en liten lek som gick ut på att hon jagade mig med flaskan. Hon höll vid korken till att börja med och då orkade hon den halvfulla flaskan bra. Sen tog jag den och hon fick till baka den men då envisades hon med att försöka ta den på breda stället och det var ju svårare. Det gick när hon tog i så hon klämde ihop den och då tappade hon den några gånger men på den igen och gav sig inte.
 
Jättekul att se! Dels den här målmedvetenheten, viljan att fullfölja och viljan att komma efter mig och fortfarande vilja ha med sig den där otympliga och lite tunga flaskan! Så mellan varven kunna koppla av. En liten superhund!!!!!! (konstigt att under hela kvällen på klubben åt hon inte något konstigt alls medan hemma är hon på det mesta!?)

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s