Klantig som få…

Här är man ute och rör sig i skog och mark var och varannan dag och det går bra men vad händer hemma, mitt på plana vardagsrummsgolvet….?! Jo, eftersom sandalerna var slarvigt påsatta snubblade jag på ingenting (nja, en massa hundhår då…) och vrickade till foten. Det gjorde ont då men så gick det över, flera timmar senare när jag varit ute med hundara så gjorde det skitont, så hem, linda foten, högläge och tablett….hoppas att det gått över tills i morgon.
 
Innan foten gav sig till känna hade det i alla fall blivit lite träning…
Gnista testade jag en variant av liggmarkering av spårpinnar jag kastade en pinne, gick mot den, ca ½m höll jag igen kopplet och sa "ligg", när hon la sig belönade jag med kamprulle hos mig eller ivägkastad. Funkade ganska bra men det var inte det "ultimata" sättet, kanske ska jag börja med liggmarkeringar mot kongen kanske, något som hon VÄLDIGT gärna vill ha? Jag trixar på så får vi se om det leder till något bra… Jag ska i alla fall inte föra in liggmarkeringar i spårskogen förrän de sitter jättebra och hon verkligen lägger sig med stor förväntan, om jag nu når dit.
Andra passet jobbade jag lite med fritt följ, jag tycker att Gnista ibland efter start tappar den fina kontakten som jag vill att hon har, så det var det vi jobbade på. Kryp blev det också lite av, mest ligga vid sidan med kontakt men även en och annan förflyttning. Över lag ganska fina små förflyttiningar men hon lättade lite ibland. Jag måste se till att vara ner med korven snabbt så att hon inte sträcker sig efter handen för mycket. Provade lite försiktigt att svänga vänster, gjorde jag pytte steg då så blev det mer rätt, gjorde jag för snabbt så satte hon sig.
 
Ida tränade jag att apportera vittringsapportpinne, nog för trean känns avlägset med hennes apporteringar eller brist på och efter dagens träning såg det inte ljusare ut….men ge mig ett år eller två så kanske vi är där. Jag började i alla fall med att kasta ut pinnen när jag höll Ida i halsbandet, släppte så att hon fick springa ut och hämta den, sa "släpp" när hon var några meter ifrån mig och så fick hon springa efter kongen. Detta bara för att ta avstamp i farten ut och in. Nästa gång fick hon sitta kvar när jag la ut den, bra ut men så lyfte hon den bara för att komma som ett skott in för att som hon trodde kongbelöning, men icke…hon ska ju bara släppa på vägen när jag säger "släpp" ju! Då for hon ut och hämtade och fick sin belöning när hon kom tillbaka. Nästa ville jag se om hon kunde använda näsan, jag la ut pinnen och täckte den med rivet gräs och så skickade jag på "apport"….men är hon en blondin eller….? Fröken gick ut och TITTADE sig noncharlant omkring och sen tittade hon på mig som om " men matte jag seeeer ju ingen pinne?". Sen kom hon tillbaka och då gick jag mot pinnen och då hittade hon den, men det var nästan så att hon var tvungen att snubbla över den först. Ja, ja jag får hålla på ett tag till så ska det nog gå….styrkan hos välplacerade kongbelöningar kan få Ida att göra både det ena och det andra. Försökte sen att bara ha henne sittande vid sidan med pinnen i munnen, det gick bra men när jag ville att hon skulle gå fot med den så kom tugger och då bröt jag.
Andra passet jobbade jag på saktagåendet, är en bit kvar innan det är lika bra som det har varit så det är bara att jobba på!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s