Agility, liggmarkeringar & sök

Varmt var det när jag rastade hundarna i morse så efter frukost åkte jag till klubben. Så skönt att bara sitta under björkarna och ta det lugnt, men såklart fick sig hundarna lite träning mellan "sittningarna"…
 
Ida fick jobba med agilityn. Började med slalom och ta mig tusan, hon hade mycket bättre ingångar än sist! Så då satte jag samman en 12-pinnars slalom för att se om hon orkade med att hålla fokus…några gånger blev det fel men då gjorde vi om så det blev rätt. Skadar inte att jobba på med det, jag la in slalomet i små kombinationer för att se om hon höll ihop även där när farten blev lite högre och det gick faktiskt skapligt. Tog då däcket före eller efter slalomet och däcket går väldigt bra, inget springa vid sidan där inte.
Annat som tränades var kontaktfälten på A-hindret och balansbommen, det går bättre och bättre….kan ju också berott på att det var så varmt att hon inte var så flygig idag…
Platta tunneln jobbade vi också, det hindret har jag liksom förträngt eftersom det gått lite trögt att få till, men idag gick det aldeles utmärkt. Efter att jag lyft det platta ett par gånger fixade hon det själv.
 
Gnista fick jobba på liggmarkeringarna till spåret och idag var hon taggad på "leken". Tänkte börja låta henne liggmarkera kongen, men det gick inte alls för hon la sig och så snodde hon den, så då började vi med pinne. Det gick väldigt bra, la sig snabbt och väntade på att jag skulle komma och lägga dit kongen och ta pinnen. Provade sen att ha henne lös för att se vad hon gjorde vid pinnarna, alltså hon fick sitta kvar medan jag gick ca 5 m, la ner en pinne, gick tillbaka och tog ett steg framåt för att lösa henne ut kvarsittandet. Hon sprang ut, tog upp pinnen, kom mot mig, la sig och släppte pinnen en halvmeter från mina fötter…..kan tänka mig att damen ville göra det lätt for mig att lägga ner kongen förståss så att det går mycket fortare… Nåväl, jag kommer inte att bråka om det i nuläge för nu är det ju mest att exprimenterande som gäller och att hon tycker att "leken" är kul!
 
På eftermiddagen åkte vi ut i skogen för sökträning. Hurra, ännu en vecka när vi fått till två sökpass!
Gnista fick först gå ut på hittaövningar i hörnen, figgarna tog vi sen med oss in för att göra markeringsövingar på ca 10 m.
Första skicket hade jag tänkt mig att Gnista skulle gå lite bakåt, hade sett ut en fin öppning att skicka i men precis när jag sa "ut" (använder det ordet när jag skickar på hittaövningar för det ligger bra i munnen, bra eller dåligt det får vi se i slutänden) så tittade hon lite framåt så det blev inte som jag tänkt mig men hon fixade att räta upp sig i alla fall, gick ut till figgen och smaskade tubost tills jag kom och hämtade henne.
Andra skicket sprang hon dit jag tänkt mig, bra ut och smaska ost hos ny figge tills jag kom fram.
Tredje skicket fick figgen dra rullen efter marken i några sekunder innan hon fick vinna den, sen kom hon bra till mig och så fick hon ett löst påvis. Duktig tjej, trots hennes otrooooligt klantiga matte trampade på henne när hon skulle hämtas efter påvis.
Fjärde skicket bra!
Femte skicket tvekade hon lite innan hon tog rullen och så släppte hon den på halva vägen, inget påvis då heller! Figgen fick flytta fram 5 m och så gjorde vi om det och då funkade det bra.
Sjätte skicket bra!
Så nu är det bara att fortsätta ligga i med markeringarna! Kanske jag kan få några till hjälp i morgon?! Figgarna tyckte att hon såg lite paff ut när "planaktiviteten" var utflyttad i skogen…
 
Nu har jag två trötta hundar i alla fall som sover så gott! 
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s