Klubben hela halva da´n

Fint väder idag också så det blev klubben….igen…
 
Ida
Fritt följ gick bara bra, fina vänstersvängar och -vändningar. Pigg och glad tjej hela tiden.
Framåtsändande med framföring-galopp-saktagående. Tycker att det gick ganska bra, lite i snabbaste laget passade hon i saktagåendet men eftersom hon slår av på tempot ca 10 m framför mig så kan jag ta det. Riktingen höll hon i alla fall fint idag och stannade inte lika mycket som hon har gjort.
Agility där krutet lades på kontaktfält på balansen & A-hindret som klickades och så fick hon käka korv där innan hon fick fortsätta både på upp och nerväg. Sen så jobbade vi med 12-pinnars slalom igen och också idag gjorde hon bra ingångar. Lite jobbigt var det när jag provade stå ett par pinnar in och kalla in för slalom men "övning ger färdighet" heter det ju!
 
Gnista
Liggmarkeringar då hon först fick se när jag la ner pinnen, hon markerade snabbt och bra. Sen kastade jag iväg pinnen ca 7 m när hon sprang efter kongen och så gick jag runt så hon fick vind från den. Hon tog dem bra i vinden och drar bra när hon ska dit, sen tog hon den de första gångerna i munnen innan hon la sig men det blev bättre efter som! Snart ska jag nog prova lägga ett kort spår med en pinne i slutet och se om det funkar där också….jag tycker i alla fall att hon är taggad på pinnarna, eller rättare sagt kongen de byts ut mot…
Kvarsittande blev det efter att ha tänkt träna inkallning och hon inte satt kvar… Lite lätt i rumpan är hon…
Platsliggning är det samma med, hon har inte förstått att det är VIKTIGT att hon blir kvar tills jag säger att hon får resa sig. Träna, träna, träna…
Hopp-sitt har varit lite trassligt eftersom hon inte velat sätta sig men idag gjorde jag några sättanden då jag backade och så provade jag att lägga in det efter hoppet och det gick ganska bra.
Sökmarkeringar på plan blev det också och Gnista har verkligen fattat det här! Skick 1-4 fick hon jobba lite för att ta lösrullen medan hon skick 5-6 fick ta egen rulle. Funkade bara bra det där! Försökte gå ett steg fot innan jag satte ner henne och skickade…tänkte börja med "skogslydnaden" i det lilla…
 
Skönt att hundarna fått sitt nu i helgen för i morgon åker vi söder ut igen! Ida kommer att få stanna i Lillhärdal…så Bodil kan ha koll på det kommande löpet inför parningsresan till stilige Vilgot. Gnista och jag fortsätter ner till Flen och Henrik….sen på onsdag ska vi till Katrineholm på hundläger, det ska bli såååå kul!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s