Lydnad

Så var vi då in i augusti! Vad tiden går!
 
Eftermiddagen tillbringades på klubben med diverse lydnadsträning och fika-snack. Tre pass blev det och lite blandade moment…Lotta tog kort på oss idag så kanske hamnar vi på nätet igen.
Överlag tycker jag att hon går riktigt bra trots "löp-disträheten" finns där. Märks främst i starter på linförighet och fritt följ då hon "tappar huvudet", främst i starterna.Men en idiotisk sak håller jag på med är att urvattna mitt fotkommando, hur dum får man vara egentligen? Jag VET ju att jag håller på med dumheter men ändå gör jag dom! Vad gör jag då? Jo, jag säger "fot" och då kommer Gnista och sätter sig snett och jag tar steg så att hon hamnar rätt…..så vill jag ju INTE ha det! Jag vill ju att hon sätter sig rätt från början och att det är det "fot" betyder. Dumt, dumt, dumt, men det är svårt att låta bli….ska verkligen försöka tänka på det här framöver och kanske ta bort fot-kommandot helt i samband med att jag vill att hon ska komma in till sidan och bara använda det när hon redan sitter i rätt position.
 
Platsliggning började jag i alla fall det första och andra passet med och det går riktigt bra! Hon var upp en gång men efter jag lagt om henne låg hon ett par minuter riktigt fint. Andra passet fick hon ligga platsliggning ca 7 m från hoffehanen Izac och det gick bra det också. Hon var lite fundersam över vad Izacs matte gjorde när hon gick fram och belönade honom men hon låg kvar. Ligger bra när jag kommer tillbaka…OK, hon satte sig upp lite tidigt men jag la om, satte upp, gör en helt-om-march och belönar med bollen efter ett par meter.
Fritt följ går bra, hon har riktgt fina språngmarcher…men så har vi lite ofokusering mellan varven, skyller på löpet här!
Linförighet och idag höll hon ihop utan att rusa fråmåt, skönt! Det gick så bra att jag provade ett framförgående i sin helhet (nästan) och det gick riktigt bra! Inte tia-mässigt men det är inte det jag är ute efter i det momentet just nu, det viktiga för mig är att hon har bra drag framåt och rätt riktning åt båda håll. Efter momentet körde jag linförighet samma sträcka fram och tillbaka och hon höll ihop även då!
Inkallning bara en men den gjorde hon så fint. Satt kvar bra, farten kan vara lite bättre men ingången är fin. Farten ska jag jobba mer på när hon verkligen är säker i kvarsittande och ingångar! Behöver lite mer tid där….
Läggande under gång hade jag inte tänkt så mycket på innan vad det var vi skulle träna och hur, så när jag inte har ordning på mig kan jag ju inte förvänta mig att övningen blir bra heller så efter ett par lägganden som var OK bröt jag övningen och gav mig själv bakläxa….
Apportering, avlämnande där Gnista ska plocka upp apporten från marken för att sen komma in fot medan jag går, sätta sig och vänta på att jag drar lite i apporten och hon håller emot innan jag säger "bra" och kastar bollen. Hon testar alla möjliga varianter men får vi jobba på kommer hon att inse att det är så här leken går till…bara att nöta på med andra ord. Det känns i alla fall som om det här är det som kommer att funka. Tugg kommer jag ju antagligen att slippa också eftersom det är att lämna ifrån sig som är det allra viktgaste…men vi får väl se. 
Kryp måste jag nog ta och klicka in targetstickan för att få in backningarna, det blir så klumpigt och ostyrigt med handen där…bäst att införskaffa en och sätta fart då, tekniken är det inget fel på i alla fall.

 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s