Ilsk matte, fantastisk hund & lite sök

Efter jobbet for jag raka spåret till klubben för lite träning, efter lite prat gick jag ut på plan för att börja med platsliggning på egen hand. Tänkte försöka låta henne ligga lite längre tid idag…men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Efter bara en kort stund går det ett par "stolpskott" med fem lösa, springande hundar mindre än 20 m ifrån oss över appellplan på väg till bäcken för att bada hundarna. Nog för jag kan förstå att man får störningar på klubben men det här tycker jag var riktigt noncharlant speciellt när det inte var några nybörjare, jag tror INTE de hade uppskattat om jag gjort samma sak när de tränade platsliggning! Hade det varit nya människor som inte viste bättre så OK, sånt händer men det här var såååå jäkla onödigt och då blev jag riktigt ilsk! Nu har jag ju en så fantastisk hund (trots orutin) så hon låg kvar även om hon raggade upp sig och boffade på dem men hade det varit en osäker hund eller nästan vilken annan hund som helst…? Inte nog med detta, klantskallarna kom tillbaka samma väg efter bara några minuter och då boffade Gnista upp sig ännu mer men som tur var släppte hon det ganska snabbt och så kunde jag göra en platsliggning igen och denna gång låg hon så fint, dessutom la hon ner huvudet…då avslutade jag. 
 
Eftersom deras hundar tydligen var helt säkra eftersom de nu kunde ha alla hundarna rusandes över plan så bästämde jag mig för att träna uthopp över hindret åt deras håll när de körde lydnad (liiite barnsligt, jag vet…Generad). Ville de nu vara med och "hjälpa" mig med störningsträning så kunde jag ju fortsätta med det. Gnista bryr sig inte om andra hundar och det är riktigt skönt, det är bara hon och jag när vi tränar…ja och så lite dofter just nu då… Uthoppen går bra men det är lite trögt att få henne att sätta sig på andra sidan och jag skulle önska att hon gick ut längre från hindret efter uthoppet, får jobba på det. Återhoppen måste vi också jobba på, ibland kan det bli vid sidan om hindret.
 
I kväll var det sökträning, jag "skulle bara prova" lite saker så kanske det blev lite mycket…men får ta och bygga lite nästa gång vi tränar.
Första skicket markering med lösrulle som figgen fick hålla emot lite grand, bra ut och bra in med rullen (släpper den vid mina fötter men det är OK), bra påvis.
Andra skicket skickade ca 5 m in på stigen, ville ha slaget snett bakåt mot hörnet, klantiga jag skickade dock först så att hon bjöds ett framslag. Tog sen tillbaka henne flyttade fram ett par meter till ett ställe där hon bjöds bakåt dit jag tänkt mig och se det gick ju aldeles utmärkt! Bra ut och tog rullen och kom tillbaka som första skicket. 
Tredje skicket tomt, bra ut och jobbar på djupet en bra stund.
Fjärde skicket tänkte här testa en "flying" men det var inte Gnista med på, hon vill ha sin korvbit ju innan hon ger sig ut på nästa skick. Hon gick ut ett par meter men sen var det stopp, det var bara att ta tillbaka, samla ihop och skicka igen och då gick hon ut så fint. Fick här en hittaövning då terrängen var lite risigare och jag inte ville riskera något trassel med tappad lösrulle. Ropade in henne från figgen och hon kom snabbt. Flying ska jag träna in i riktigt öppen ruta och med hyfsat synliga figgar i en systemövning.
Femte skicket tomt igen men hon jobbar fint ut på djupet och blir borta en bra stund. Tomslagen verkar inte vara något problem för Gnista, hon tycker att det är spännande att gå ut och söka och det är ju bra, ska försöka behålla den attityden.
Sjätte skicket hitta, syns att hon är lite trött men hon går ut och smaskar tubost, när jag ropar kommer hon inte alls lika snabbt som förra gången.
Sjunde skicket hitta, första stegen ut är lite sega men sen ökar hon och hittar figgen bra och får där smaska tubost, figgen får mata in.
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s