Full fart framåt (nästan) hela tiden!

Efter jobbet åkte jag till klubben, tänkte först träna apporteringen men ändrade mig…det jag tränade är i och för sig också välbehövligt men apportering MÅSTE jag ta krafttag med lite oftare och mer målmedvetet! Får ta och skaffa mig en ordentligt genomtänkt plan…
 
Det märks att det var ett tag sen Gnista fick ett ordentligt pass med lydnad för hon var taggad och lät en del…hm…inte så bra kanske MEN när vi tränade platsliggning var hon tyst och fokuserad på att ligga! Körde platsliggning på egen hand i början av vart och ett av de två passen, lämnade 10-15 m i 3-5 min. Belönade efter uppsättande och helt om march med bollarna och det funkar kanon! Ska nog börja försöka få ut avståndet lite till fram över.
Efter bolleken var hon lite uppdriven så då körde jag linförighet, kanske inte så supersmart men jag vill ha skiftena mellan snabb belöning och så att hålla ihop i ett mer koncentrationskrävande moment. Nu har hon inte så speciellt snygg linförighet eftersom hon hela tiden går och laddar för framförgåendet…men det är ju positivt att hon gillar det momentet så mycket.Blinkning Problemet i linförigheten är att hon tränger och ligger lite långt fram, sen rätt vad det är så slänger hon sig framåt i hopp om att jag nog sa "före" eller i alla fall tänkte söga det. Under passet idag kom jag på att jag ska försöka nyttja det här suget efter "före"-kommandot som belöning när hon går riktigt snyggt. Så jag får se om/hur det går…
När hon gick bra så körde jag framförgående och hon fullkomligt slänger sig ut i koppletts längd, inte så snyggt men det blir bättre när jag minskar ner belöningstillfällena och det ska jag börja göra nu. Hon har en bra riktning och drag så mot slutet när jag körde fram och tillbaka flera gånger utan belöning så började hon gå riktigt skapligt. Hela planen körde jag för det mesta eftersom jag inte vill att hon ska "veta" när det är slut.
Efter två pass med dessa moment så bestämde jag mig för att jobba på liggmarkeringarna i spåret. Nu funkade ju godisspåret på grus så pass bra här om kvällen så la jag ett spår på lydnadsplanen med 10 pinnar (den första och sista låg vid godisavstamp i start och slut så de räknas i och för sig inte, så 8 då), i staren och slutet hade jag gjort godisavstamp men inget godis i övriga spåret, ca 100 m, spårade i kalsband och koppel eftersom jag ville ha kontroll på att hon inte flöt ut för mycket då spåret var max 10 min vid påsläpp. 
På väg mot spåret visste Gnista precis vad som väntade! Så det var i klassisk "dra som bara den och gå på bakbenen" för att ta sig till starten, suck, MÅSTE ta itu med det, hon är ju som manisk på att få spåra men kan vi gå fram till spåret i balans så kommer hon ju att göra ett bättre jobb.
Vid starten fick hon ligga och dofta in korvavstampet för att sen i lugn och ro äta upp innan hon fick spåra……eller så var tanken i alla fall, nu kastade hon sig gamigt över korven och jag fick säga till henne att ligga ett par gånger innan hon kastar sig över spåret…. Jag har i alla fall en mental blid över hur jag vill ha det så vi får väl jobba på att komma dit hän.
Spårarbetet som jag trodde skulle bli yvigt var väldigt koncentrerat och i spårkärnan större delen av spåret, MEN hon ligger på för mycket och använder lite för många muskler kan jag tycka. Men som sagt hon gick i spåret och ringade bara i en vinkel av tre, snyggt och imponerande.
Markeringarna fick jag stanna henne på de flesta MEN tre la hon sig vid utan att jag stoppade henne, så det går framåt.
 
Trots bristerna så är jag i alla fall supernöjd med henne och VILKEN SPÅRHUND HON ÄR!!!!!!! Men jag MÅSTE börja träna med andra spårläggare så det inte är bara mina spår hon går.
Nästa gång blir det spår i sele då hon ligger på aldeles för mycket för att spåra i halsband.
 
 
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s