Lydnad

Ledig dag och regn, regn, regn…inte förrän till kvällen gav det sig och solen tittade fram. Men jag klagar inte, det var ett härligt sommamrregn och har man bra regnkläder så var det riktigt härligt så jag åkte till klubben direkt efter lunch. Tyvärr var det inga andra som var träningssugna så jag var ganska ensam, men då blev det desto mer träning och mindre med prat!
 
Ida har ju inte tränat lydnad på länge och det märktes att hon tappat en del. Hon gick fint i fria följet men har tappat lite bakbenstramp i vänstersvängarna så nu får vi fila på med det igen. Inkallningen kunde varit lite snabbare för hon slog av till trav några meter från mig men bara att jobba där också….eller inte, struntar nog i det tills hon är valpad och klar. Fram till dess så tror jag nog bara vi ska "leka" med momenten och strunta i bristerna, ingen idé att dra igång något projekt nu…
Vidare "lekte" vi kryp och där är hon ganska duktig, fick till några svängar åt både höger och vänster, samt raksträckor. Sen var det framåtsändandet och det funkade också skapligt.
 
Gnista fick en mer målmedveten träning av appellmomenten. Platsliggning, själv, 15 m, ca 3 min i ökande ösregn. Gnista låg så fint men när regnet tog i ordentligt så tyckte jag att det räckte. Klapp, uppsättning, helt om march och så bollbelöning. Det är kul att se hur jag lyckats flytta tidpunkten för belöning längre och längre fram utan att det skett på bekostnad av momentet!
Apportering och hurra! Avlämnandeträningen med bollar har gett utdelning! Idag la jag ut apporten en liten bit från mig, tog fram bollen och så fick Gnista komma med apporten och löämna den i min hand innan hon fick bollen kastad. Det gick jättebra! Sen fortsatte jag utveckla avlämnandet av apporten så att hon kom in vid sidan och gick fot/satte sig/höll emot när jag drog i apporten. Avslutade med att göra en tävlingsmässig apportering med kast och allt, och det gick så bra! En sak som är bra är att det inte är apporten som är kul så hon vill äga den eller nåt utan det är att få komma in och lämna ifrån sig som är viktigast. Det betyder att hon inte drar på apporten för tidigt eller demonstrationstuggar på invägen…"so far so good"…Blinkning
Linförighet och framförgående tränar jag tillsammans och hon laddar som bara den för framförgåendet men idag bantade jag bort en hel del bollbelöningar där så det kommer nog att bli bra så småning om för rakt och fint går hon. Men hon hade under linförigheten dålig position för hon trängde, så lät hon en del och sättandena är INTE bra. Behöver nog ha någon som klickar sättandena!
Hopp-sitt-hopp går riktigt bra, men när jag sätter henne på andra sidan vänder hon lite för tidigt och hamnar ganska snett till höger om hindret. Får jobba på att få ut henne lite längre och på att få till ett sättande mer mitt för hindret. Sen är det ju alltid bra att träna konstiga återhopp, man vet ju aldrig vad som händer på tävling!
 
Eftersom appellmomenten gick förhållandevis bra så började jag klura lite på hur jag ska länka ihop dem. Men jag tar nog och gör de första tre momenten (linförighet-framförgående-läggande under gång) till en enhet och så de tre sista (inkallning-apportering-hopp) till en. De första länkar jag framifrån och de tre sista bakifrån…så tänker jag nu men det finns alltid utrymme för att lägga om strategin om det behövs!
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s