Ledig dag i solskenet

Så på förmiddagen åkte jag till klubben, där var några husvagnar på väg att åka vidare…tävlande och publik som skulle till bruks-SM i Piteå. Trevligt att några stannar till i här så man får träffa lite nytt folk och prata lite. Hade hoppats på att åka dit jag också men tyvärr säger….nej, fullkomligt SKRIKER min plånbok "NEJ"! Så nu sparar jag till en Flensresa i början av oktober…kan hända att det blir en appell-permiär för Gnista och mig då om allt känns bra.Blinkning
 
Dagens träning bestod av flera ganska korta pass för båda hundarna…
 
Gnista fick börja mer ett spår i kanten av lydnadsplanen på ca 150 m, med nio apporter och väldigt kort liggtid, så det var mer träning av markeringarna än spåret. Som vanligt ett jättebra spårarbete men vid apporterna fick jag de flesta gångerna hålla emot och vänta på ett läggande innan pinnen  byttes mot en korvhög. Försöker vara noga med att hon inte får fortsätta spåra förrän jag ger startkommando igen. Spårar verkligen i kärnan och tar vinklarna väldigt fint.
Läggande under gång har jag gått tillbaka till att backa ifrån henne och så belöna snabba ligg några gånger innan jag tar momentet. Finns en del att jobba på där…idag gick jag tillbaka, sa "bra", "här" och gjorde en helt om march och där blev hon belönad med bollen.
Platsliggning går riktigt bra! Den första stod jag nästan 20 m bort och lät henne ligga i åtta minuter, den andra stod jag på tio m i 3 min men då bar hon också lite yrsligare och nosigare innan. Dax att engagera lite andra hundar, trygga och lugna sådana för att komma vidare.
Linförighet lite lugnt och fint med tyngdpunkten på position, klicker och korv fick hjälpa till och det gick ganska bra.
Apportering i lek med bollen, ganska bra tycker jag och några bra avlämnanden fick vi till.
Stegen har inte Gnista varit så värst begaistrad i så idag försökte jag att klicka henne på stegen och hon fick göra själv utan hjälper och lockning. OK, min position och belöningens position kan nog anses vara en hjälp… Men i alla fall, hon kom upp med alla fyra tassarna på stegpinnanrna på valpstegen och det var dagens mål sen tar vi fortsättningen undan för undan. Jag tror att hon inte har riktig koll på baktassarna när det kommer till att gå stege men vi jobbar vidare på det.
Targetstickan började jag så smått att klicka in idag, kom på att den kan vara användbar i krypet när vi tränar att hon ska backa. Blir liksom lite klumpigt med handen så targetsticka kan bli lite smidigare. Men tänk vad lätt det är att klicka fel! Jag vill ju att änden på stickan ska vara en nostarget men lik förbaskat så lyckades jag flera gånger klicka när Gnista tog den i munnen och sen trodde hon ju att hon visste preciiis vad det var vi skulle göra. Lyckades i alla fall komma lite till rätta med det.
 
Ida var mycket gladare idag och hade bättre energi i det hon gjorde, skönt! Jag fasade för att det skulle ta tid att bygga upp henne igen men nu är hon tillbaka!Mycket glad  Mycket bättre vänstersvängar över lag, kul, och hon gick i fin position.
Så var det elitmomenten som vi jobbar på i aktiveringssyfte!
Skall kanooon, kanske lite tätare med skall och lite mer stilla men väldigt bra i alla fall!
Framåtsändande saktagåendet var kanske lite för snabbt men fin galopp och temposkifte.
Kryp gick såååå bra idag, körde ett elitkryp med halt, höger- och vänstersväng. Tjusigt värre….OK första vänstersvängen var inte bra men så gjorde jag en till och DEN var riktigt snygg!
 
En härlig dag i fint väder och trevliga fikastunder med vänner!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s