Linförigheten & sättandena

På eftermidddagen for jag till klubben, mest jobbade jag med lite inför kommande styrelsemöte och så hjälpte jag till lite med utställlningsförberedelserna. Men lite hundträning blev det då och så ett litet pass i kväll med träningsgruppen.
 
Gnista fick på eftermiddagen jobba lite med positionen i linförigheten, först bara sitta i position med kontakt sen bara något steg och så slutligen lite vändningar och svängar också. Klicker och korv var det som gällde och hon var tyst och ganska fokuserad, några gånger doppade hon nosen för att "inspektera" det nyklippta gräset men då sa jag ifrån, baske mig att hon ska äta gräs när vi tränar DET tycker jag är ganska så noncharlant faktiskt! Men hon blev mer och mer fokuserad och gick i riktigt fin position utan att tränga. Efter ett tag så kastade jag ut bollen och för att få ta den så var hon tvungen att sätta sig i rätt position vid sidan först, jag står bara och väntar ut henne och det går snabbare och snabbare för henne att sätta sig rätt.
 
Med träningsgruppen i kväll har jag jobbat på ingångar på plan och fått klick-hjälp med sättandena så att de blir raka och att hon sitter ordentligt. Sen såklart lite budföring….
Ingångarna på plan gjorde jag två stycken, kände mig själv lite ofokuserad på uppgiften första gången men andra kändes bättre. Det kuliga är att även om Gnista är lite trasslig utanför plan så när vi går in samlar hon ihop sig och går fokuserat (om än trängande) in på plan och håller ihärdigt kontakt medan vi väntar på kommenderingen. Man blir så varm om hjärtat då…Rött hjärta
Sättandena med klickerhjälp gjorde mig plågsamt medveten om att vi inte ska träna fritt följ/linförighet utan att någon klickar sättandena för det dröjde väldigt länge innan det klickades vid halterna. Högerhalter är också något att träna mer på.
Budföring gjorde vi med boll idag. Gick till mottagaren och kastade till henne en boll, gick ca 20 m ifrån, släppte iväg Gnista, mottagaren fick leka direkt, efter en stund bröt hon leken och ställde upp åt rätt håll och skickade på "march", jag fick ropa lite men sen kom hon. Jag belönade med korv och skickade till mottagaren som backat ca 5 m, där blev det lek igen och så avslutade vi där. Tror att jag gör så här lite varje gång så att hon inte ledsnar på det, lilltjejen gör ju det ganska snabbt ibland när hon tycker att hon kan och inte inser vitsen med att fortsätta (tycker nog att matten hon har är helt dum i huvudet som inte fattat det!)

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s