Att klicka rätt…

Med Gnista trixar jag med framåtsändandets saktadel. Både igår och idag körde vi flera korta "nötningspass" där det är meningen att hon ska förstå vad hon får klick för, inte så lätt men det går sakta framåt. 
Jag  hänger upp en liten gappayrulle 2 m ovanför backen, tar med Gnista ca 10 m därifrån och ställer henne precis framför mig.
Sen börjar  jag att klicka  när hon står still och tittar på rullen, belöingen kan dels vara den upphängda rullen som jag går fram till, tar ner och kastar till henne eller så  tar jag fram en lika dan från min ficka och busar med bakåt. Det beror lite på vart hon har fokus…är det framåt så att hon tenderar att gå så tar vi den egna medan om hon tenderar att kika bakåt är det den upphängda.
När själva ståendet fungerar så vill jag att hon först ska stå still och när jag tar ett steg framåt vill jag att hon också gör det men att fortfarande titta på rullen. Det är lite svårt eftersom jag inte vill att hon ska vända sig och inte heller rinna iväg utan bara ta ett steg med fokus framåt men förväntan bakåt….som sagt, lite knepigt men det går. Tar förståss lite tid att hålla på så här men det blir bra i slutändan!
Det blir mer så som jag gjorde när jag tränade in framåtsändande på Jethro som jag får göra än som jag gjort med Ida eftersom allt går lite fortare med Gnista.
En hel del inkallningar tränade vi också, hon reste sig ett par gånger men sitter oftast kvar, jag lämnade henne upp till 30 m tror jag. Hon kommer bra och gör skapliga ingångar…tar i mig lite ibland men jag varvar med att bara stå kvar och göra en vänster halt när hon gör sin ingång så att hon får jobba rumpa lite extra.
Så la jag platsliggning själv och lämnade 25 m, men jag är ju helt dum i huvudet…istället för att hålla koll på Gnista nu när jag hade ökat avståndet mer än tidigare så SMS’a jag och då gick hon upp…illa, illa, illa av matte! Jag la om henne sen och då låg hon kvar.
Läggande under gång gick väldigt bra också, snabba fina och faktiskt med armbågarna i ordentligt!
 
Ida har mest fått leka idag men lite seriös var jag med fjärrdirrigeringen där hon fick göra enstaka skiften med kongen som belöning men på ca 10 m avstånd. Ganska snabba skiften men ett par gånger låg hon bara och tittade på mig som om hon "aldrig gjort det här förut".
 
Idag köpte jag måttband och idag mäter hon 65 cm….får mäta runt samma ställe på magen nästa lördag också och hålla tummarna för att det ökar! Jag vet att flera stycken väntar på valp efter Ida, det ska bli sååå spännande! 
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s