Glassit sök, lite lydnad & avlämnanden…

Jobbade till fyra idag men mina goa sökvänner sa att jag fick komma ändå och köra sök fastän de börjat vid tre. Så när jag kom var det bara att värma Gnista och så köra ingång… Lyxigt kan man tycka men jag tycker faktiskt att det är MYCKET ROLIGARE att få vara med hela tiden och se de andra hundarna!
 
Gnistas sök gick som vanligt väldigt bra! Hon är ju bara såååå duktig! Inte riktigt som jag tänkt mig men bra i alla fall….
Hade tänkt: tomt vänster – tomt höger – tomt vänster – markering egen rulle höger och så markeringar några till…
Det blev:
Första skicket tomt vänster – bra ut, kom bra när jag berömde och ropade in henne.
Andra skicket – tomt höger – vek av framåt på bara 15 m så jag ropade in henne igen och skickade om lit längre fram och då gick hon bra ut på djupet och fick med sig hörnet.
Tredje skicket – figge och markering med egen rulle – bra ut och tar figgen och  rullen, kommer bra, bra påvis.
Fjärde skicket – figge och markering med egen rulle – Lotta var figg och jag tror att det var det som fick Gnista att inte ta rullen, jag skickade om och efter en liten tvekan tog hon rullen, kom bra med den och gjorde bra påvis.
Femte skicket – figg och egen rulle – allt bara bra.
Sjätte skicket – figg och egen rulle – lite tveksam på rullen den här gången också, väntade liksom på att något kul skulle komma, men hon tog den i alla fall och kom till mig, bra påvis.
Skogslydnaden jobbade jag med från figgen och försökte ha Gnista lös och testade att göra på lite olika sätt som godis i handen, springa mm. Får jobba mer på det här, kan ju passa bra att ta det i små "säkra" skogsdungar nu när älgjakten sätter igång i morgon.
Rullavlämnandena var i handen var enda gång och hon spottade inte i förtid. Bra!
Till nästa gång!
Mera markeringar med den egna rullen.
Jobba påkopplade påvis, kanske lägga på "har hon varit framme?" och så får figgen svara med en hel massa tjoho-ljud och Gnista dra mig till figgen.
Jag ska vara ordentligare på stigen med att ra emot henne och samla ihop, idag kände jag mig lite slarvig.
 
Efter söket åkte jag till klubben…
Ida fick gå en del fritt följ som gick väldigt bra om än lite hoppigt. Vänstersvängarna börjar jag bli lite nöjd med igen.
Sen gjorde vi "dumrutan" med stå, sitt, ligg och Ida fixade det kanoooon! Ett litet stopp gjode jag vid sättandet men annars supersnyggt och kanske hade hon gjort bra ifrån sig även utan stoppet?!
Fjärren med enstaka skiften på 10 m och snabbt och bra gick det. Bästa skiftet är ligg-stå, precis rakt upp!
Dagar när hon går såhär bra känns inte eliten så långt bort….MEN det var ju det där med alla apporteringar också…
 
Gnista var knäpp idag och lite "för mycket", en del (o)ljud i linförigheten och så ska hon envisas med att cirkla runt mig med kongen….tycker att det är en jättejul lek, men det tycker ju INTE jag!
Hon höll ihop för en platsliggning i alla fall med störingar bakom och så en inkallning. Inkallningen fick jag tala om för fröken att hon faktiskt skulle sitta kvar en gång men då gick det bra och sen kommer hon fint på "hit".
Avslutade med lite ingångsövningar då jag kastade en gappay-rulle och så fick hon komma och avlämna för att jag skulle kasta den andra…tyvärr urartade den här leken också till Gnistas favorit, att cirkla runt mig…suck! Vi får ta itu med mer strukturerad uppletande/avlämnande träning nu när den där älgjakten startar och man inte vet om man törs visa sig i skogen eller ej.Förvirrad
 
 
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s