Jobb, jobb, jobb, jobb och så lite träning

Efter en slitig vecka så har jag tillbringat dagen på klubben, efter som jag mest var själv så tränade jag flera små kort pass med hundarna och funderade och klurade dess emellan.
 
Men jag tar och börjar med Idas mage…..dagens mått är…..hm, tar det senare. När jag kom och skulle ha Ida att ställa sig på golvet så borrade hon bara huvudet djupare i soffkudden och såg så söt ut så jag hade inte hjärta att göra det nu. OK, nu har damen behagat resa på sig….67,5 cm (förra lördagen 65 cm) och jag tror inte att man har kännt revbenen så bra som nu så nog verkar det vara något på G! Hon har ju liksom varit lite åt det runda hållet och har varit svår att hälla slank (hmmm, som sin matte kanske…)
 
Gnista är lite nonchig nu, springer iväg och ser lite överlägsen ut eller också kan hon ta kongen och springa runt, runt mig på si så där 3-4 m avstånd. Blir jag sur på henne så glittrar det bara lite mer i ögonen så det är ju ingen idé… Det är bara att inte ställa upp på den leken eller också ta över den så att det blir jag som leder leken så ger hon sig ganska snart. Men hon kanske har en liten testningsfas just nu…
Spår på plan som legat i ca 45 min med en hel massa pinnar. Hade innan funderat lite på hur jag ska göra för att få henne att förstå att när hon markerar pinnarna så får hon fortsätta spåra. Jag vet inte riktigt men jag får för det mesta stoppa henne vid pinnarna…får klura vidare. Å andra sidan tar hon upp pinnarna ganska ofta så ett appellspår skulle det nog inte vara någon fara med. Spårarbetet är som vanligt outstanding!
Linförighet blir bättre och bättre, har lagt ganska mycket tid på att få henne att tänka mer "nu och här" istället för framåt. Varvar med att belöna med godis och kong efter klicket. 
Platsliggning trasslade idag och hon reste sig tre gånger innan hon låg kvar och då hade jag sagt till henne å det bestämdaste att man faktiskt ska ligga kvar när jag sagt "ligg-plats". Jag lämnade inte så långt men däremot fick hon ligga länge. Hur länge vet jag inte men det hela handlade mer om att jag inte gick tillbaka förrän hon låg "tungt" och inte såg ut att vara påväg att lätta på något sätt.
Skall bara att hon satt ner och skällde ett eller ett par skall, målet är att hon ska sitta och sitta still. När jag fått till det några gånger och hon belönats med kongen så började jag med att berömma "tyst" en stund innan jag sa "skall". Hon var faktiskt mest tyst så det var bra. För jag vill ha det så att hon lyssnar på orden och tystnaden är ju minst lika viktigt som skallet ju!
Kryp jättefint men jag får nog ta och bli bättre aå att berömma när hon ligger ordentligt. Ska kanske pausa med klickern eftersom hon flyger upp ganska lätt då.
Uppletande-avlämnande träning avslutade dagen med att gå ramen på en ruta (50 djup och 40 bred) så slängde jag in en grej från ytterlinjen och så skickade jag Gnista (som stilla och tyst legat uppbunden och sett allt). Snabbt ut och tog föremålet men när hon såg att jag hade kongen så släppte hon men inte förrän hon avlämnat i min hand så blev det lek med båda kongarna. Ytterligare två gånger med bara ett föremål ute åt gången och det gick ganska bra med avlämnandena. Sen kastade jag ut två föremål med ca 10 m emellan, när hon tagit det första såg det ut som om hon skulle gå till nästa men så såg hon kongen och kom in bra för en lite kortare honglek innan jag skickade på nästa föremål. Snabbt ut och in även med detta! Avslutade med tre föremål brevid varandra på djupet med ca 7 m emellan och det skötte hon också riktigt bra!!!!
Eftersom det bara var på lydnadsplan och föremålen var ganska synliga så var det avlämnandena jag fokuserade på för det är det hon har svårt för, själva letandet är nog inga problem!
 
Ida lika go’ & gla’ idag! Jag tog under en paus och läste på vad det är som ingår i trean och efter dagens övningar så känns det som att vi tar det nästa vår!

Fjärrdirrigering fortsätter med enstaka skiften på 15 m och det verkar funka! skifterna är riktigt fina!

Rutan hade target i rutan och skickade från ca 25 m, inga problem men kunde kanske önska lite bättre tempo. Efter några skick körde jag hela momentet men belönade bara farten i inkallningen och inte ingången vid sidan. Så det där momentet är det mest puts på som gäller!

Vittringsapportering har jag inte provat så mycket förut så idag tog vi Svartbergs idé med pinne och godis som hon fick plocka med innan hon tog pinnen och kom med. Här är det ingångarna att jobba med och så småning om lägga flera pinnar. Idén funkade in alla fall på Ida.
Inkallning med stå & ligg gjorde jag bara helt appropå för att testa och hon gjorde det väldigt bra, det var sista galoppen som hon bröt av för tidigt och så ingången förståss. Snyggt stå och ligg var det och starterna var också bra!  
Sittande i grupp fast för dagen själv då. Jag  måste ha henne sitta på förväntan, annars tror jag att hon kommer att lägga sig så hon fick sitta och jag lämnade ca 20 m. När hon setat 20 sek sa jag "bra" och kastade jag kongen bakom henne. Det funkade bra och sista gånge satt hon nästan en minut.
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s