Gnista testar för fullt!

Tränade idag också, Ullis var på klubben så jag fick hjälp med lite budföringar. Inte Gnistas starkaste moment då hon lessnar efter bara ett par vändor. Det spelar ingen roll om mottagaren har supergott godis eller kongarna, Gnista tappar intresset och springer och hittar på annat. Suck! Avslutade i alla fall med ett par OK skick på bara 20 m.
Annars är hon riktigt testande nu! När det var platsliggning så for hon upp ett par gånger, inta av osäkeret utan mer för att testa och se om hon kan… Då tar jag bestämt tillbaka henne till sin plats och lägger om och så ligger hon! Vid ett tillfälle då hon fick ligga med två andra hundar så låg hon riktigt bra (efter jag fått ta tillbaka henne en gång), även om en av hundarna var lite orolig och reste sig ett par gånger. Så som sagt det är INTE av osäkerhet hon går upp!
Också när vi leker med kongarna så tar hon en och springer runt mig….grrrr…vilken en hon är! Nåväl, det är inte "Jethro-flachbacks" i alla fall för hon är ganska lätt att bryta men jag tror att det är en testperiod nu och kommer att bli bättre.
Gjorde lite framförgående hon går ut men momentet måste snyggas till…
Apportering med kongen som belöning, lite slarviga avlämnanden men hon kan både svänga in rumpan och sätta sig…hm, det gäller bara att motivationen är den rätta.
 
Ida jobbade jag med lydnadsmomenten och hon var pigg och glad idag också. Inkallning med stå och ligg går bra men jag måste jobba med släta inkallningar också annars så tycker hon att hon minsann VET vart "stå" kommer. Sen får jag jobba med handtecken tillsammans med "stå" annars lägger hon sig. Avslutade med en nästan hel inkallning med både stå och ligg och den var riktigt snygg.
Fjärrdirrigering först med enstaka skiften och avslutade med fyra skiften på raken och det var snabbt och snyggt!
Fritt följ bra och hoppade inte idag men hennes vänstehalter var sega och rumpan var inte riktigt med. 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gnista testar för fullt!

  1. Gunilla skriver:

    Garras har också haft en period då han har blivit märkbart mer snål om grejerna. Tidigare har han lämnat av både till mig och figuranter på direkten gladeligen – nu har det hänt några gånger den senaste tiden att han gärna drar en extra liten vända alternativt inte riktigt kommer ända fram med leksaken – så att man måste sträcka sig efter den. Så möjligen har dom en liten period just nu???   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s