Lydnad och avcheckning

En härlig höstdag och en hel del lydnad hade jag tid för idag.
 
Ida blev det mest lite "aktiveringslydnad" så inte mycket att skriva om…
 
Gnista var gapig och lite nonchig idag också men vi jobbar på.
Började med uppletandeövning men tyngdpunkt på avlämnandet! Band upp Gnista och gick kanten på en ruta som var ca 50 djup och 30 bred, kastade in först en grej från bakkanten ett par gånger och avslutade med att kasta i fyra. Bra fart ut och tillbaka men släpper grejen halvvägs in, men hon måste ha grejen och lämna den i min hand för att få kul lek med kongen så hon lär sig nog om jag får jobba på ett tag till.
Framåt kvällen var det tisdagsträning på klubben och då fick hon ligga platsliggning med skott. Hon fick ligga ca 25 m från den gemensamma platsliggningen och jag lämnade henne 5-10 m full tid, dvs 5 min. Tyckte att hon låg lite lätt när jag vände mig men jag påminde om att det var "ligg-plats" och sen låg hon bra. Skotten inga som helst problem, skönt!
Sen fick man anmäla sig till om man ville ha kommendering och bedömning, efter lång tvekan så anmälde jag mig i alla fall för att bli genomkörd appellydnaden för att se hur hon håller ihop nu när hon är som hon är…
Linförighet var hon tyst! Men trängde ganska kraftigt, tror dock att det inte syns riktigt hur mycket. Hamnar lite före ibland. Höll i alla fall ihop fint!
Framförgående Nja, framföringen är ju inte riktigt bra och det är lite mycke "kabooom" när jag säger "före" MEN hon ligger på framåt hela tiden. Slipa till det måste jag fortsätta med.
Läggande under gång var hon inte helt fokucerad utan började med att dra före, gjorde om och då la hon sig inte på "ligg", gjorde om och då gick det ok. Måste jobba mer!
Inkallning JÄTTESNYGGT! Hon satt kvar, jag som trodde att hon skulle lätta nu när vi körde med tävlingsledare för första gången men hon satt kvar utan så mycke som blinka! Jag väntade några sekunder och sen kallade jag in, bra fart och bra ingång!
Hopp bra uthopp men sättandet var tveksamt och hon hamnade för nära hindret så hon gick brevid på tillbakavägen.
Å det stora hela tyckte domare Pecka att uppflyttet låg inom räckhåll så nu hoppas jag att vi fått till det lite bättre till den 6 oktober…..om vi nu kommer med….
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s