En ny idé

Gnista har ju inte riktigt förstått tjusningen med budföringen men nu har jag tänkt lite och kommit fram till att hon faktiskt bara är van att samarbeta med mig. Så när mottagaren erbjuder godbit eller leksak så tar hon det men det lämnar inga långvariga minnesbilder av "kulighet".
Idag fick en träningskompis leka lite fritt följ med Gnista först och jag var passiv, efter en stund fick hon skicka Gnista till mig som en budföring, jag var lite neutral och gav henne en liten frolicbit innan jag skickade tillbaka henne. Det gick bättre och intresset för att skapa en kontakt med mottagaren var större.
Nästa gång ska vi jobba vidare och när Gnista kommer till mottagaren ska de få gå lite fot och Gnista ska få belönas med kastad boll, som är hennes BÄSTA belöning.
Det här kommer kanske att göra det mer meningsfullt för Gnista att springa budföring! Vidare rapportering kommer i alla fall.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s