Sök ”på riktigt”

Läste nu på morgonen igenom  gårdagens text och den känns väldigt snurrig, men jag var lite trött när jag skrev… Hoppas att man fattar någolunda ändå! Blinkning
 
Idag ville jag göra en koll för att se hur långt Gnista och jag egentligen kommit med söket. Innan det var min tur bad jag stighållaren att lägga ut två figgar var som helst mellan 0-60 m efter stigen. Dels för att se hur Gnista fixar det och dels för att se hur jag fixar att inte ha en aning om vart figgarna finns.
Transporten till starten vill hon ligga före på men det är bara att påminna henne och dra tillbaka henne i halsbandet så sköter hon sig ett tag igen.
Starten sa jag till henne att sitta kvar medan jag går fram till starten och kollar in hörnen. När jag var påväg tillbaka reste hon sig men jag satte om och lämnade henne igen och då gick det bra. Går sen tillbaka och går med henne vid sidan fram till första skicket, sätter henne och så kör vi när hon har fokus riktat dit jag visar med handen.
Skicken åtta stycken blev det (på ca 70 m, lite tätare sista tredjedelen eftersom hon ju aldrig markerade!) och inte en gång hade hon med sig rulle….Förvirrad….jag som trodde att hon fattat….bara att gå tillbaka! En figg fanns på varje sida, den ena på ca 20 m och den andra på 50 m (tror jag…ska kolla upp ordentligt) och hon hade varit framme två gånger till vardera figg utan att tagit den egna rullen. Så man kan se det som så att på 4/8 skick fick hon figge och 4 var alltså tomma!
Annat som är mycket positivt är att hon har bra fart i alla skick och springer dit jag skickar!!!! Några gånger kom hon också ut där jag stod utan att jag ropade på henne. Ett par gånger kom hon ut bakifrån men det var nog när hon var tillbaka hos figgarna.
Förutom rätt riktning går hon bra ut på djupet och jobbar på.
Skogslydnad Hon kommer för det mesta till mig på stigen, ett par gånger sprang hon förbi mig och stigen fram men det tycker jag inte var något att hänga upp sig på då hon inte ger sig ut i skogen på egen hand utan kommer tillbaka till mig. När hon kommer till mig "fångar jag upp henne" och samlar ihop innan jag skickar igen. Försöker att ta i henne så lite som möjligt och det gick bra, någor skick mot slutet höll jag lite lätt i halsbandet för att tagga men jag tror att det hade gått lika bra utan att jag gjort det.
Markeringsövningar avslutade jag med, en på varje sida på ca 15 m och då gick det bra. Den andra tog det lite tid innan hon tog rullen men sen gjorde hon ett kopplat påvis och då gick det bra. Givetvis skulle jag BÖRJAT med ett par markeringar som en påminnelse om vad det är man gör hos figgen innan jag gick in i rutan!!!!! Man inser saker hela tiden…Blinkning
 
Så även om hon inte markerade så är jag nöjd i alla fall, jag fick kvitto på vad som fungerar och vad vi måste träna mera på. Sen är jag glad att jag gjorde det idag så att jag har några veckor på mig att bygga på svagheterna.
Ska "anfalla" var och varannan människa på klubben så vi kan få ett par markeringar om dan!
Sen har jag en fundering, idag hade inte figgarna tubost med sig ut för den tänkte jag ta med och kasta till figgen på det kopplade påviset….kan det vara så att Gnista kännde att de inte hade godis och därför inte markerade? Ska framöver ha med godiset själv och kasta det till figgen så får vi se.
 
Mitt eget aggerande är jag ganska nöjd med, tycker att jag "läste skogen" bra och gick lagom långt…kunde kanske gått lite längre mellan vissa skick. Tog emot och skickade OK. Ropade kanske lite tidigt ett par gånger när hon var ute och jobbade men jag var lite rädd för att hon skulle ta hela rutan, det visade sig inte vara någon fara med, skönt!.
 
Ida-stumpan fick inte göra så mycket idag eftersom jag jobbade innan söket men i morgon är jag ledig igen inför jobbarhelgen så då ska hon få hitta på något.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s