Klantig matte…

Efter jobbet åkte jag och tränade sök igen. Gnista var så duktig igår så jag tänkte fortsätta lika idag men såklart blev det ett litet bakslag och jag blev pinsamt medveten om att jag har gått för snabbt fram!Generad
Första skicket tog rullen men tog en liten lov med rullen innan hon kom in sen påvisade bra. Okopplad in till stigen och det gick OK.
Andra skicket tog rullen bra, kom tillbaka bra och bra påvis. OK lydnad till stigen.
Tredje skicket tog rullen bra, tillbaka bra, påvis bra. Men sen under lydnaden tillbaka till stigen så drog hon iväg en gång, inte så att hon skulle ut på nästa slag utan mest för att undersöka. När hon kom tillbaka var jag lite tuffare mot henne när hon tänkte dra ifrån mig och då verkar det som att det inverkade negativt på övriga skick…
Fjärde skicket var fram men tog inte rullen, jag skickade ganska många gånger och tillslut fick figgen peta i backen. När jag skickade så gick jag ut lite för varje gång.
Femte skicket figgen fick peta lite i backen här också för att hon skulle ta rullen, tredje gången jag skickade tog hon rullen.
Sjätte skicket tog rullen andra gången jag skickade tror jag.
Skick ett till fem gjorde vi kopplade påvis och jag kastade tuben till figgen medan det sista var det löst påvis och figgen fick mata in.
 
Vart ska jag gå från här då?
– Dela upp ordentligt igen och köra skogslydnad för sig eller i alla fall bara på vissa skick, tror det blir för jobbigt för henne att göra allt.
– Köra markeringsövningar med egen rulle på korta avstånd och lösa påvis.
– Hittaövningar så hon tar kontakt med figgen ordentligt. Faktiskt blir det nog hittaövningar i morgon när vi ska vara i tävlingsrutan, hittaövningar där jag ropar in henne till stigen för nästa skick kanske….
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s