Träning på gamla ”hemmaplaner”

Igår bar det så iväg söderut. Gnista var väl inte så superbegaistrad i att åka bil en hel dag och sen sova borta i natt, hade lite svårt att finna sig till rätta, men efter att jag varit ute med henne vid halv fyra så somnade hon.
 
I gårkväll var Henrik och jag ut i skogen och Gnista skulle få göra några markeringsövningar på honom. Det gick förs inte alls och jag kände hur paniken komma…men så fick vi till något halvdant och idag när vi gjorde på tomten här hemma så gick det faktiskt riktigt bra, phu…eller nåt….
 
Idag for vi till klubben två svängar också, en gång efter jag lämnat Henrik vid förskolan kl. 8 och så i kväll efter middagen. Träffade en hel del folk…ett träningsgäng kom till tio och så i kväll var det allmän träning. En annan höll sig ju framme så jag fick "uppflyttstårta" av Reina, Donald och Johan…GRATTIS till dem! Goda tårtor var det! Trevlig tradition med "uppflyttstårta" tycker jag.
 
Träning då….jodå ganska skapligt gick det, men kvällen kändes bättre än förmiddagen eftersom hon kändes ganska så nonchig ibland på förmiddagen, speciellt då det handlade om apportering.
Fick vara med på förmiddagens platsliggning, hon låg men jag tycker ju hon har aldeles för mycket att titta på och skulle vilja att hon tittade på MIG istället! Jag började stå på ca 10 m och backade undan för undan under 5 min till ca 25 m och hon låg. Skönt…tror mest det är jag som inte känner mig trygg när hon ligger och ser sig omkring.
Förmiddagens linförighet var INTE bra, hon tränger kraftigt. Men det är mitt fel, såklart! Jag har gjort fel och belönat fel. I kväll la jag kongen som extern belöning och klickade när hon gick bra och snart gick hon aldeles utmärkt. Tänk vad bra det går när man tänker till lite innan man gör något…
Inkallningarna går mest bra, det enda är att hon har börjat använda mig som bromskloss. Så nu tar jag ett steg fram när hon kommer eller så gör jag vänster-om. Kommer nog att få ordning på det där.
Läggande under gång går bara bra!
Apportering går inte riktigt lika bra….men rent krasst så får vi nog poäng i alla fall även om hon skulle släppa den vid mina fötter. Även om jag VET att hon faktiskt KAN göra hyfsade ingångar och det är lite frustrerande tycker jag.
Hopp slarvar lite men hon sätter sig oftast på rätt ställe på andra sidan hindret. Får säga "sitt" två gånger efter uthoppet…ska försööööka att sluta med det.
På förmiddagen fick jag hjälp med en budföring också, det gick hyfsat men hon väntade hos mottagaren då det var dax att skicka tillbaka till mig så nu är det dax att belöna ordentligt hos mig också ibland.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s