Inför bilresan hem

Idag åker vi norröver mot snön…usch, hoppas den försvunnit tills vi glider in i Östersund.
 
Efter jag lämnat Henrik på försis la jag ett gärdesspår igen och så tränades det lite lydnad tills det legat till sig en timma. I lydnaden är Gnista och jag inte alls i samma team, när hon tycker att jag är tråkig går hon iväg och nosar på annat. Riktigt frustrerande så nu ska jag bara göra kul saker känns det som, absolut inget tragglade utan bara kul saker. Så vi började med saktagående, så som jag tränar in det ingår det mycket springa efter bollen så det tycker Gnista är jättekul. Jag hängde upp bollen i en ställning så hon inte nådde den och så ställde jag upp henne framför mig och klickade bara att hon står och tittar på bollen. Sen försökte jag göra som igår att starta och så stanna henne efter bara något steg med bibehållen riktning. Det gick sådär, jag tycker att hon går för många steg innan hon stannar även om hon håller riktningen och tittar på bollen. Så efter några gånger hade jag en hand på sidan av baken på henne så att jag kunde stoppa henne lite försiktigt efter bara något steg. Det funkade jättebra! Hon tar mer ett steg i taget och har riktigt bra fokus framåt men är ändå medveten om ifall jag rör mig framåt eller stannar.
Metallapport tränades, först sitta vid sidan och greppa och vänta, det gick bra. Sen ingång framifrån mig men då släppte hon den mot mina men, jag väntade men hon trixade med allt möjligt annat som att sätta tassen på den och sparka kring den, att lägga sig vid den, att hoppa på mig, att gå iväg och nosa. När jag tog fram kongen och visade så kom hon på sig ganska snart vad det var jag ville. Sen gjorde vi en till och då gick det ganska snabbt att göra rätt. Avslutade med att hon fick sitta vid min sida och ta den och hålla, det gick aldeles utmärkt, inga tveksamheter. Så jag vet inte riktigt om hon tycker att den är obehaglig eller om hon bara vill testa lite andra varianter för att se om det kanske betalar sig…
Lite kryp blev det också, hon pressade sig bättre mot backen idag men när vi tar ett litet steg framåt strävar hon lite åt höger, in framför mina fötter. Så nu blir det till att jobba position!
 
Spåret gick bra men hon är spårtokig….när jag tog henne ur bilen för prommis och lydnad efter att jag lagt ut spåret så var hon upptagen med att leta spåret och efter jag satt på selen så var hon ännu värre. Men det är ju ganska positivy mrd en så spårglad hund!Mycket glad Spåret var 400 m, låg ca 1 timma med 3+1 apporter.
Upptaget fick hon ligga i först och så bar det iväg, lugnare än igår. Underlaget i början var björklöv men det var inget som hade någon betydelse för Gnista. Sen fortsatte spåret över gärde som inte heller är några problem, inte heller det höga gräs eller de dikesövergångar som fanns. Men så var det en grusplan igen och där slarvar hon och försöker fuska sig över. Jag hade försökt göra märken för att jag skulle veta vart spåret fanns så att jag kunde hålla igen henne men de såg jag så klart inte. Ska försöka få till lite rena grusspår när vi kommer hem.
Apporterna gick faktiskt bättre idag! Den första stannade hon vid, tittade på mig och tog sen upp den, jag uppmanade med "ligg" och så byttes pinne mot korv när hon låg. Andra pinnen gick hon över men den tog jag upp och dade kul med sen släppte jag den när hon kommit till mig så hon fick lägga sig vid den och så byttes den mot korv (fortsätter nog att göra så för jag är övertygad om att hon vet att pinnen ligger där och ju oftare jag kan få henne att inse att stopp vid pinnar lönar sig desto bättre). Nästa pinne stannade hon vid och tittade på mig igen, fick lägga sig, pinne byttes mot korv och så tog jag fram bollarna och så fick hon leka med dem en liten stund innan vi fortsatte spåret. Sista pinnen tog hon upp själv och tittade på mig! Duktig hund! Mycket glad Samma ritual som vid näst sista pinnen och så selade jag av och hon fick springa omkring och malla sig med bollen.
 
Jag har provat att göra ritual med godis och bollar förut utan att Gnista har köpt det men nu verkar hon vara mottaglig för det, bra! Det verkar över lag som att en del övningar som jag inte fått till förut faktiskt funkar nu.
 
Nu ska jag städa av och packa innan vi ska åka…
 
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s