Igår sök & idag mest trött

Så var det sök igår igen med Gnista…trött efter jobbet men det fick bli markeringsövningar….med egen rulle. Ja jag VET att jag skrev att "nu skulle det minsann vara lösrulle för hela slanten" i ett tidigare inlägg men jag tycker inte det gav vad jag ville senast vi tränade med det, så nu blir det egen rulle ett tag fram över. Anledningen till att jag hoppar lösrulle är att då måste jag fundera över om hon ska bära den ända in eller ej och om jag vill det så tycker jag inte att det är värt att bråka/trassla om det. Jag tror att det skulle ta bort glädjen från söket för Gnista eftersom hon inte är en hund som jobbar för glädjen i figuranterna utan jag tror att hon är en hund som söker och markerar för att "göra jobbet" och få sitt "tubgodis". Sen får man se hur långt den inställningen räcker men jag tror att när hon förstår hur det hela ska gå till finns inga begränsningar, för hon har bra spring och en nyfikenhet på vad som kan finnas och verkar "köpa" tomslag likväl som slag med figuranter. Jag håller just nu på med att fundera ut hur jag ska få till en "tomslagslek", dvs jag ska skicka ut henne och när hon gått ut vad jag anser tillräckligt så får hon komma till mig för att få kongen kastad. I början varje slag men sen minska ner så att det i slutänden bara blir ibland. Tänkte att det kunde vara praktiskt att ha tränat in….men som sagt, än så länge på "tänk-stadiet".
 
Jag bestämde mig för egen rulle, helt passiva figgar på ca 15 m i början sen längre ut, löst påvis och jag hämtar Gnista.
Första skicket – ut for ikring, gjorde en "ta rullen rörelse" utan att ta den, nosade ikring lite oengagerat, jag tog in henne igen (hade bestämt mig för att låta henne jobba/tänka ett tag innan så jag inte skulle kalla in för snabbt) – ungefär samma andra gången – tredje gången petade jag på rullen, hon tog den, sen så ut och tog den snabbt hos figgen (…är det en liten prövofas kanske?), åter till mig (jag var tyst till hon var nästan framme), byta rulle mot korv och så påvis med "leverpastej på tub" hos figgen.
Andra skicket – första gången jag skickade ingen rulle utan snusade mest omkring – andra gången tog hon snabbt rullen.
Tredje skicket – repris på de två tidigare skicken.
Fjärde skicket – jo då samma igen…
Femte skicket – hmmmm, japp…
Sjätte skicket – faktiskt tog hon rullen med en gång! Så helt OK skick.
Sjunde skicket – tillbaka till nosandet och tar rullen andra gången jag skickar.
Kanske skulle jag ha slutat efter sjätte skicket men jag ville inte det, för varför skulle jag? Jag ville att Gnista skulle få gå ut många gånger och ta sin rulle för att inse "hur leken går till". Hon kan inte hitta på en annan lek för det är min lek som ger bäst utdelning ju! Jag var ganska passiv under passet och kände mig inte frustrerad trots att det inte var så kalas som man skulle önska. Nu har jag sagt att två pass till kommer jag att göra såhär och har det inte blivit bättre då får jag tänka om.
 
Idag har det inte blivit så mycket, trött efter en låååång gårdag och en tidig morgon idag, så Gnista är milt sagt ganska uttråkad och hittar på både det ena och det andra. Hon är MYCKET kreativ när hon inte blivit aktiverad. Hon fäller dessutom nu, tussar av underull kryper fram så det får bli städdag i morgon….och såklart utedag, ett spår kanske?
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s