Höstrusk & blandade övningar

Idag har det varit riktigt mörkt och grått så det passade ju utmärkt att ta sovmorgon och slapparförmiddag innan vi for till klubben. Spår räckte inte "lusten" till idag utan jag trixade med lite andra saker.
 
Under prommisen innan träningen så testade jag att skicka Gnista på "ut", jag ville att hon skulle springa rakt ut i skogen och vända när jag ropade. Hon sprang ut 15 m innan hon vek av, jag gick ut till den punkt hon vek av och så skickade jag igen och det blev 15 m igen och jag gjorde samma sak. När hon var ute på ett djup jag tyckte var OK och hon hade riktning och fart utåt så berömde jag jublande och hon fick komma in för kongen. Gjorde några gånger till och sista gången så vek hon av efter 25 m och jag behövde bara skicka en gång till innan hon var ute på djupet. Det gäller att hon kommer över tröskeln och förstår att även om belöningen finns hos mig så måste hon ut drygt 50 m innan hon får den. Jag trixar vidare så får jag se vart vi hamnar…
 
På plan gjorde vi lite targetträning mot musmatta, tänkte att det kanske skulle gå att använda i ovanstående övning på något sätt så småning om. Började ganska nära och det gick bra, ökade sen raskt avståndet till ca 35 m men då tykte hon inte att det var lika självklart längre eftersom ju belöningen fanns hos mig. Bara att gå tillbaka till korta avstånd för jag vill ju ha galopp mot musmattan och tänka på vart jag placerar belöningen och vilken belöning jag har. Korv var helt OK på kort avstånd men när det ökades så ville hon ha kongarna för att lägga ner lite "själ och hjärta". Nåväl, viktigast är i alla fall att jag bestämmer mig för att det INTE är snabb trav jag vill ha utan just galopp och jobba för att få det.
 
Kvarliggande med kastade kongar, jag lämnade henne ca 20 m och så fick hon ligga, efter någon minut kastade jag iväg en kong och efter en liten stund hämtade jag den, efter ännu en stund kastade jag iväg den igen, gick fram till Gnista och gav korv innan jag gick tillbaka och tog upp kongen. Då teste sig Gnista och kolade in försa nedslagsplatsen, jag la om och kastade kong igen efter en stund, hämtade den och stod en stund innan jag återgick satte upp och hon fick leka med kongen. Hon vill iväg när jag kastar men hon ligger kvar, bra.
 
Bitstockslek som Gnista tycker är kul, hon är faktiskt riktigt på ibland men hon får bara ta bitstocken när hon "tänker bakåt" och då får hon antingen kampa eller så kastar jag den bakom henne lite beroende på hur mycket hon "tänker bakåt".
 
Fritt följ blev det mellan lekarna och bitstocken utlagd, vi gick dels mot den och från den. När hon gick bra så fick hon ett "varsågod" och då springa och ta den.
 
Hela passet var hon tyst, balanserad och fokuserad. I morgon är det sök igen.Mycket glad

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s