Full fart med en ruskigt smart hund

Jobbade 6-14 idag så efter jobbar bar det av till klubben.
 
När jag tränar försöker jag komma på henne som individ och personlighet och idag så insåg jag att hon är verkligen en ruskigt smart hund som lär sig saker otroligt snabbt, kanske inget jag kom på idag helt och hållet men många saker tillsammans gav mig den insikten att såhär är det nog. Faran här är att hon när hon kan så börjar hon testa för att se om man kan göra på annat sätt och då går jag in med hjälper för att jag inte tror att hon vet vad hon ska göra. Inte bra på henne utan det bästa är nog att bara köra på så hon inser att det finns bara ett sätt att göra det på. Det här ställer ju krav på mig att aldrig släppa på mina kriterier, har jag bestämt mig för en sak så ska den genomdrivas Blinkning. Sen ska hon givetvis ha bra belöningar när hon gör rätt men jag ska nog inte ge efter utan stå på mig…
 
Dagens övningar var lite balandade övningar för att bli av med lite energi, för hon var riktigt laddad idag med startskall på inkallningar och hopp.
Inkallning-ingångar första med startskall och kaboooom-bromsningar mot mina ben, det resulterar ju inte i någon belöning utan vi gjorde om och det blev bra. Körde vänster halt när hon kom så att hon fick jobba med bakbenen riktigt ordentligt.
Hopp-sitt-hopp hoppade mer än gärna och hamnade hon snett på andra sidan väntade jag, då flyttade hon lite åt rätt håll för att sen flytta in sig till rätt plats. Jag tittar bara rakt fram på den plats där jag vill att hon ska sitta och väntar. När det blir rätt belönas hon med kongen bakom sig eller återhopp (alltså när hon sitter på hela rumpan i rätt position).
Saktagående mot upphängd kong (som hon försökte nå genom att kliva upp på prispallen som stod så lägligt brevid, så det var bara att hänga upp det högre…). Hon står bra framför mig med fokus framåt men när hon får börja gå drar hon iväg lite väl många steg innan hon stannar på mitt kommando. Idag belönade jag både med den upphängda kongen och den jag hade i fickan bakåt men nästa gång ska jag nog bara testa att belöna med den upphängda fast vara nogrannare med att hon abolut inte får dra iväg. Tycker att hon vände upp lite mycket när jag stannade henne och jag vill ju ha fokus framåt även om jag stannar henne.
 
Idas bäbisar växer och har börjat öppna ögonen och vara lite aktivare. Jag är inne på Bodils hemsida och blogg dagligen för att se om det finns något nytt och tittar på bilderna igen och igen och igen Blinkning. Jag ser VERKLIGEN fram emot att få träffa de små liven nästa helg och se vad de är för enna. Tydligen finns det två otingade tikar, hoppas att de får lika aktiva hussar och mattar som de andra för jag tycker att varje hoffe förtjänar det!Mycket glad 
Ser redan fram emot nästa års Elliegårdsläger som jag verkligen MÅSTE vara med på för att träffa alla barna med mattar och hussar!Ler

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s