Brainstorming

Så klurar jag på hur jag ska lära Gnista "tomslagsleken" och för tillfället har jag sex olika strategier efter en del vilt "brainstormande"….Nörd
  1. Stå och titta rakt ut i skogen och när hon rör sig i rätt riktning berömma+kasta kongen, sakta utöka den sträcka hon ska röra sig utåt.
  2. Skicka med "ut" och sen mata ut henne ända till djupet genom att gå med och skicka gång på gång tills hon nått den punkt då jag är nöjd för att då belöna med kongen.
  3. En kombination av 1 och 2, jag tittar ut i skogen men säger inget utan hjälper genom att ta steg framåt lite då och då, belöna på djupet.
  4. Tillsammans går vi ut på djupet, jag sätter henne där och går tillbaka till stigen för att då ropa bra+belöna med kongen hos mig. Sen går vi ut nästan på djupet och jag skickar på "ut" eller väntar ut tills hon är på rätt plats.
  5. Sen finns ju förståss "byxbensök" (den femte strategin), att jag lägger ut jeansben som hon får springa ut till…men jag tror inte det är Gnistas grej riktigt. Tror hon kommer att dra hela spåret i kanten där jag gått då det "smäller högre" än några jäkla grejer….Blinkning
  6. Kom på en sjätte strategi föresten….target på djupet, kan börja på plan kanske och sen ta ut i skogen.

Kanske en bra idé att köra efter söket i en vallad ruta eller i en känd sökruta som hon är van att gå ut i.

Jag funderar…testar…funderar lite till…och testar lite till så får vi se vart vi hamnar.Mycket glad

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s