Slöträning…

Eftersom jag inte orkade ta tag i det jag borde idag, dvs sättanden, kvarsittande, inkallningsingångar mm mm mm, så fick Gnista jobba lite med "tomslagsträningen" och så trixade vi på lite med slalom (agility). Saker som inte kräver så mycket av mig men där Gnista både får jobba med huvud och springet.
 
"Tomslagsträning" – efter gårdagens "funderande och funderande" så testade jag lite idag när vi tog en prommis. Idag ställde jag upp med Gnista, sa "ut" och så gick jag bara rakt ut till den punkt på ca 50 m som jag bestämt mig för, när Gnista gick utåt där ropade jag "bra" och kastade kongen. På vägen ut stannade hon flera gånger och tittade på mig, men jag fortsatte bara tyst med bestämda kliv rakt fram och då gjorde hon också det. Provade att köra igen på motsatt sida av stigen engång men bestämde mig sen för att köra samma sträcka gång på gång istället eftersom jag vill få henne att förstå att hon ska ut till en av mig bestämd punkt och det tror jag hon förstår snabbare om det är samma punkt varje gång. Kul var att se att mot slutet så hade hon bra drag ut när jag ställde upp henne (kanske tom bättre än första gångerna) även om hon travade ut första 20 m, stannade tittade på mig och fortsatte galopperande, ett stopp till på 40 m och därifrån galopp ut tills jag belönade. Visst fick jag gå med men det verkar som att hon kommer att lära sig det här gaska snabbt….men vi får se.
Jag säger "ut" eftersom det här inte är sök utan en helt annan "lek", i alla fall vill jag att Gnista ska uppfatt det så.
Slalom – började med att klicka ingångar, gick bra i början men sen började hon slarva och gå in mellan andra och tredje pinnen. Tog då bort tredje och fjärde pinnen och la på marken några meter därifrån, men då blev genast de pinnanrna otrooooligt intressanta, hmmmm. Övergav ingångarna och bestämde mig för att testa utgångar istället, dvs börja bakifrån, och det gick bättre. Men hon var lite ofokuserad.
Balansbommen – bara target (musmattan) på kontaktfältet uppför. Efter ett par gånger med musmattan så tog jag bort den och det gick lika bra det…det är väl som jag sagt tidigare, hon är bra smart "den där Gnista".

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s