Inget seriöst…mest på kul…

En stunds träning på klubben blev det i alla fall idag, som sagt inget superseriöst utan mest på kul.
 
Ut-leken gjorde vi på prommisen, som jag gjort förut. Jag ställer upp, håller i halsbandet, visar med handen och säger "ut". Samtidigt som jag släpper så går jag efter med raska steg, bryr mig inte om hon stannar utan fortsätter bara med siktet rakt fram på en av mig bestämd punkt dit jag vill att hon ska springa. När hon kommer det ropar jag "bra" och kastar kongen åt sidan. Sen får hon springa med kongen tills vi kommer tillbaka till startpunkten, jag byter kong mot korv och gör ett nytt skick. Första skicken belönade jag inte förrän hon kommit fram till min tänkta punkt, men efter några gånger så spran hon med bra fart 25-30 m innan hon stannade så då belönade jag tidigare några gånger. Försökte vara noga med att belöna då farten var god och siktet var ställt framåt. Det går framåt!Mycket glad 
Bitstockslek tycker hon är kul, vi leker ett tag och hon får bit-släpp-bevaka. Hon börjar ta i riktigt ordentligt faktiskt, det gäller bara att få henne att leka så med andra också bara…Förvirrad Men hon har ju inte fått så många chanser till det heller. Efter ett tag slängde jag iväg bitstocken för att ha som extern belöning. Varvade sen lite bitstockslek med lydnad. Hon går då riktigt fint fritt följ utan att vare sig tränga eller låta. Visst tjuvade hon ett par gånger men när hon kommer med den säger jag bara släpp och hon får släppa den på marken innan vi fortsätter med det vi höll på med. Så gjorde jag några inkallningar där jag kastade bitstocken bakom henne där hon satt och när hon gjort bra ingång fick hon springa tillbaka för att ta den. Jag tycker att hon var riktigt duktig, bra fart fastän hon sprang ifrån belöningen, kul att hon förstår! Men hon är ju en slundrig filur den där Gnista.Blinkning Ingångarna gick jag framåt och mötte upp så i alla fall utom ett så var de OK. Avslutade med lite hopp-sitt-hopp som gick sådär, startskall i flera av hoppen, i uthoppen satte hon sig snett och vint samt nosade på andra sidan hindert. Men mot slutet rätade det upp sig och blev bra. Bitstocken hade jag då lagt bakom henne innan vi startade och hon fick ta den efter återhoppet så det blev ingen ingång då, men det tar vi en annan dag.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s