Löp, lek & liteseriös träning

Efter att ha betat av några av de där "måstena" på förmiddagen (finns en hel hög kvar….) åkte jag till klubben en stund. Det blev prommis med lite ut-lek som gick bra, idag skickade jag på båda sidor om mittstigen. Jag tycker att hon gjorde det bra, men även idag fick jag följa med ut för att få ut henne dit jag ville, ibland bara några meter och ibland nästan ända ut. Men jag tror nog att jag ska vara noga med att få ut henne dit jag vill för annars så kommer hon att stanna tidigare och tidigare. Det är kul när hon blir mer och mer taggad för varje skick!Mycket glad
Tillbaka på plan så lekte vi med bitstocken som sen fick bli extern belöning under fria följet. Bra position och sättandena blir bättre när hon inte är "startberedd" för den kastade kongen. Ett par inkallningar med den externa belöningen gick också bra.
Så jobbade vi lite med ställande under gång, först backade jag och stannade till när jag ville ha ett ställande, efter ett tag försökte jag backa till hon själv stannade och då blev det klick och kastad korv. Sen la jag på stå-kommandot när hon stannade. Försökte slutligen få in henne vid sidan men det var för tidigt, hon la sig istället eller stod med låg bak, som om hon tänket sätta sig. Så vi får fortsätta med backandet för då gör hon fina ställanden.
Klickade även stegen, hon har ju varit ganska skeptisk till att jobba med baktassarna men jag har tänkt att hon gör det säkert när hon är mogen för det och mogen var hon idag! Jag stod vid stegen och först kickade jag framtassarna på första steget, sen andra steget och så vidare. Efter en liten stund klickade jag inte förrän baktassarna var uppe på första stegpinnen också och sen gick det bara bättre. Inte så att hon springer över hela valpstegen men halva i alla fall. Har testat att hjälpa henne handgripligen med baktassarna men det gillade hon INTE, så då bestämde jag mig för att det nog var på egen hand hon ville göra det där. Kul när saker funkar!
Gjorde sen lite springa runt stolpen och hon lär sig snabbt men börjar också prova andra varianter…som att stanna och vända strax före stolpen, men som i andra övningar så tror jag att det är viktigt att hon inte får belöning för det utan att jag har riktigt klara kriterier för vad det är hon ska göra för att få belöningen. Den hjälp jag gav då, om hon inte kom på vad det rätta var, var att ta ett steg mot stolpen och då tog det fart.

I kväll började Gnista att löpa….det var ju nyss hon löpte senast ju!!!! Men det gör ju inte så väldigt mycket egentligen, tävlingssässongen är slut och MH’t är avklarat….det är bara röntgen som skulle gjorts men den får vänta till efter jul.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s