Valpfoton & lydnad

Förutom att ha frossat i valpfoton har jag idag tränat en höglöpande Gnista. Det gick väl si så där, men för att vara höglöpande får jag nog säga att hon var duktig ändå.
Började med lite runda stolpen men det gick inte så bra eftersom hon bara skulle springa runt, runt med kongen. Klantigt nog hade jag dessutom bara fått med mig en ut på plan så jag kunde inte "ta över leken". Men när jag tog fram apportbocken kom hon och när vi tränade apportering kom hon också med kongen snabbt. Tränade lite sitta vid sidan och ta den på "apport", försökte se till att hon satt stilla med den i munnen när jag sa "tack", tog den och tog fram belöningen innan jag sa "bra, varsågod" och hon fick springa efter kongen. La sen apporten framför henne blandat med att kasta den i en komplett apportering och det gick hyfsat. Kunde önska färre omtag och mindre rullande med den i munnen…
Inkallningar med kongen bakom Gnista som extern belöning. Varierade med släta, stå nära mig, stå strax efter starten, varsågod när hon satt kvar. Jag vill variera så mycket jag kan så att hon är uppmärksam och inte tycker att hon vet vad som komma skall. Jag tycker att hon gör fina ställanden, det var första gången jag sa det stax efter starten som hon inte stannade förrän hon nästan var hos mig. Jag sa inget utan gick med henne tillbaka till startplatsen utan att hon fick springa till kongen och nästa gång gick det mycket bättre!
Fritt följ med extern belöning gick bra, hon "tjuvade" ett par gånger men över lag bra. Sättandena satte hon sig lite snett ut från mig (i förväntan på "varsågod")….får jobba lite mer på position i korta förflyttningar, har inte gjort det på länge. Fick lite ljud idag, kan bero på löpet för jag tycker att hon har varit tyst när vi tränat på sista tiden.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s