Lydnad med höglöpande tik

Nu är hon i höglöp den där Gnista…fast jag tycker hon funkar helt OK i alla fall. Det som inte funkar helt är platsliggningen men den har ju varit lite tjorvig sen strax före löp så det är inget som oroar mig. Hon är lite ofokucerad men jag har gått tillbaka och gör enkla där jag lämnar henne korta stunder och jag står ganska nära. Kongen släpper jag bakom mina fötter ganska omgående när jag vänt mig om. Jag vill att hon får något att fokucera på nu när hon är lite okoncentrerad. Sen får hon springa och ta den efter att jag kommit tillbaka och satt henne upp mm.
Apportering går faktiskt riktigt bra, något startskall och lite omtag i själva ingången ett par gånger men över lag riktigt bra. Försökte jobba på att hon skulle bibehålla positionen i sittandet med bibehållen ögonkontakt efter loss tills jag tagit fram kongen. Efter att ha påmint henne en gång om det så fixade hon det ganska bra sen.
I övrigt är det ganska mycket externa belöningar (släppt kong innan vi börjar gå) som gäller, jag försöker dra ut på dem mer och mer dvs hon får göra mer och mer innan hon får "bra-varsågod" och klartecken att springa och ta den.
Momenten vi tränade var…
Fritt följ  går bra, idag jobbade jag mest ganska korta sträckor och så position i sättandena och ATT hon satt. I halten så fick hon sitta en stund innan jag lät henne och springa och ta kongen, då hann jag kontrollera om hon satt och hon får inse att man ska inte resa sig med en gång utan det dröjer så det är lika bra att sitta. Lite gnäll fick jag i vänster om på stället eller om vi gick (enligt Gnista) allt för långt från kongen. Det är i alla fall kul att se att hon tycker att det är väldigt skoj med extern belöning.
Inkallning med och utan stå
i lite blandad kompott, jag vill ju att hon inte ska tycka att hon "vet" vad som komma skall utan att hon på kommandona satsar allt! Så säger jag "hit" är det fullt ös till mig som gäller och säger jag "stå" så ska det vara tvär nit. Tror att det blir bra om jag får blanda kommandona och belöningarna. Idag la jag den bakom henne ett antal gånger och på slutet så fick hon den från mig. Men jag upptäckte att ska hon få den från mig så får jag inte plocka fram den för tidigt…för jag hade tänkt stå och på väg bort fingrade jag på kongen i min ficka och då hörde inte Gnista något stå inte… Vill jag ha en starkare belöning i kongen bakom henne så kan jag kasta den långt bakom henne för då drar den mera.
Ställande under gång provade förs att ha henne vid sidan och gå men då fattade hon ingenting, så då backade jag och sa stå och då gick det bra. KOm sen på att lägga kongen som extern belöning och gå från den och säga stå, funkade först halvdant men sen fick vi till flera fina stå!

Så nu jobbar vi för en premiär i ettan efter nyår någon gång!

Snart kommer Ida hem…jag har så smått lagt in länkar till valparnas hemsidor. Alla valpar kommer till aktiva hussar och mattar, det känns väldigt bra och det kommer att bli så kul att få följa dem!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s