Mera jobb & lite träning

Jobbar och jobbar och jobbar…eftermiddagar 14-22 så det blir inte så mycket träning för stackars Gnista, men lite hinner vi med innan jobbet i alla fall. Men snart blir det ändring på det, jag får betydligt mindre timmar på jobbet framöver så det blir till att besöka arbetsförmedlingen nästa vecka, sen får man väl se vad som händer…

Ut-leken går framåt! Några dagar på raken har vi gått samma prommis och på ett ställe har jag skickat ut Gnista från stigen på "ut". Ibland går det på första skicket och ibland får jag gå med en bit ut innan hon är där jag vill att hon ska vara, dvs 40-50 m rakt ut. Går hon inte ut går jag bara tyst med några steg och håller blicken dit jag vill ha henne. Nu har jag börjat kunna stå kvar på stigen så idag beslutade jag mig för att testa skicka åt andra hållet utan kongbelöning emellan. Jag skickade på första skicket, när hon var där hon skulle ropade jag "bra" och sprang ca 15 m framåt på stigen och när hon kom till mig så skickade jag på "flying", nu tog det stopp efter ca 15 m men då väntade jag en stund och så hjälpte jag henne genom att gå ut i rutan några steg och då fortsatte hon ut ordentligt, fick "bra" och belönades med kongen då hon kom… Duktig hund! Det här är mitt vinterprojekt med Gnista, till våren och barmarken vill jag ha henne att gå flera slag innan kongen kommer och med bra fart ända ut.
Fritt följ går bra tycker jag, fortsätter med extern belöning, dvs den utlagda kongen. Position, kontakt och att hon är tyst. Funkade fint idag i alla fall.
Sättanden i fria följet har vi haft problem med, Gnista fuskar genom att ha 5-10 cm kvar till backen med rumpan eller också går det väääääldigt långsamt sista biten ner. Taktiken nu har i alla fall varit att när jag har extern belöning så gör vi halter och hon får sitta en stund innan hon får ta kongen. Då hinner jag kolla så att hon sitter och hon kanske inser att man INTE ska flyga upp direkt så hon kan lika gärna sitta på rumpan. Bra eller dålig taktik…det visar sig. Jag kan ju inte ha någon som tittar så fort jag ska träna ju…
Ställande under gång går ganska bra, lite låg bak ibland för jag skulle nog önska en mer stående hund istället för att hon ser ut att ha en liten tanke mot ett sättande. Har haft kongen utlagd bakom så det kan ju vara därför, hon är kanske beredd at vända för att ta den, Får ta och variera vart och hur belöningen sker.
Inkallning går bra. Snabbt och fint med hyfsade ingångar…alltså lite långt ifrån mig tycker jag att hon sitter…får jobba på det.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s