Apportering, ligg/stå & fritt följ

Slutade jobba 20 idag så det blev en stunds träning för att få en lugn kväll sen…

Apportering med stora apporten idag, som igår och jag tycker att det går riktigt bra. Inga omtag i alla fall, men ibland slår hon av på tempot ca 10 m från mig. Får jobba på galoppen ända in.
Stå/ligg först då jag backade, sa orden om vartannat och oftast blev det rätt! Provade sen att gå framlänges och då har hon lite lättare för läggande än ställande men det är nog bara för att vi har hållt på med det längre. Men det kommer…
Fritt följ då det nu är främst tystnaden vi jobbar på, utan att det sker på bekostnad av position…svettigt värre… Idag la jag ingen extern belöning utan behöll kongen i fickan, gick sen fot och när jag belönade så fick hon sitta en stund, sen tog jag fram kongen ur fickan och hon skulle sitta kvar med bibehållen kontakt tills jag sa "varsågod". Då fick hon ta kongen från handen eller från marken där jag lagt den. Lugnare belöning men jag vet inte…en del ljud blev det i alla fall. Men jag tror att jag ska laborera med lugna belöningar….i morgon testar jag klicker+korv så får jag se om det funkar på det jag ska träna.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s