En vinterdag på klubben

Vinter och kallt men vi for till klubben för att hitta på något där. När det är dagsljus ute så är jag inte så värst träningssugen, det känns bara kallt och jobbigt, men när det blir mörkt ute och strålkastarna tänds med sitt gulare ljus piggnar jag till. Tror det beror på att det är så lite ljus på dagen och att solen knappt kommit över horisonten förrän den börjar gå ner igen. Sen ljust och ljust förresten, molnen vill inte riktigt lyfta så solen syns…men om några veckor vänder det, åh vad jag längtar!
Fika och hundprat blev det i alla fall innan hundarna fick komma ut. Trevligt, och Helen bjöd på smaskig saffranskaka, smaskens!

Ida
Rutan
började nära med target och det gick bra, plockade bort target och det funkade också bra. La dit target igen och ökade avståndet till ca 25 m och det gick lika bra! Varvade ställande och läggande i rutan, belönade med klick+kastad kong.
Vittringsapportering där jag tränade sitta vid sidan och hålla en vittringsapport i munnen. Ida har ju liksom lite dåliga ingångar med vanliga apporten men mer vittringsapporten är det ännu värre för den rullar hon i mun och släpper väldigt noncharlant. Så jag har bestämt mig för att försöka bygga upp avlämnandena sakta men säkert så att de blir bra. Så som sagt nu är det sitta och hålla fast som gäller, sen får hon kastad kong som belöning efter klicket. Rullar hon eller tar omtag väntar jag till hon håller fast eller bryter och gör om, det beror på hur mycket hon rullar den. Men idag var hon ganska duktig, det var bara när jag ville testa en ingång som det rullades hej-vilt… Så innan det blir ingångar ska hon kunna gå fot med den i munnen, ordentligt!

Gnista
Liggmarkering av spårapporter
hon tar den i munnen och tuggar som bara den medan hon lägger sig….JAG måste bli mer noggrann! Det är jag som har slarvat, så det här blir ännu ett vinterprojekt som ska vara klart till våren.
Runda stolpen kan hon ganska bra men idag TYCKTE hon en himla massa, när jag stod ca 15 m från stolpen sprang hon ut halvvägs och väntade, sen satte hon sig och tittade på mig…jag väntade och efter en bra stund så bestämde hon sig för att runda stolpen. Grrrrrr, hon vet ju hur leken går till….men, men hon är ju ganska så dryg nu och tycker en himla massa eget…men det är svårt att inte skratta åt henne när hon hittar på eget. Blinkning
Linförighet-sättanden Lotta och Ulla hjälpte till att kolla sättandena. De blir bättre och bättre när någon klickar sättandena så jag har träningsförbud på fria följet/linförigheten när jag är själv! Hon lät en del men inte så mycket som jag trodde att hon skulle göra, som vanligt är det uppfodrande och inte något stresspip…men trist i alla fall.

I morgon ska jag försöka lägga upp en PLAN för träningen så att det blir lite bra träningspass som för träningen framåt.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s