Kall dag med lite prommis & lydnad

När jag kom till klubben fick först Izac och Ida leka, de springer så bra ihop och de kunde också ha dragkamp om en snörboll en bra stund. Det hela slutade med att Ida gav sig, men hon är ju inte så stark ännu och Izac kände väl det och lyfte på läppen lite och han hade vunnit. De ser så härliga ut de blonda syskonen…
Efter lite värmande kaffe fick Ida komma med en prommis med Izac och Tjejernas Qessie… Ida är en cool tjej. Så fick Ida vittringsapport men det gick inte bra att ara ha henne sittandes med pinnen idag inte utan med en högre aktivitetsnivå så rillade hon den i munnen. Då bröt jag och hon fick göra ingångar då jag kastade pinnnen ca 1 m och hon fick ta den på "apport" göra ingång och ganska omgående (innan hon började rulla pinnen i munnen) tog jag i pinnen, sa "loss", klickade och kastade kongen. Det gick riktigt bra! Hon höll den still i munnen och gjorde bra ingångar.
 
Gnista fick en prommis och sen liggmarkera spårapporter. Idag bröt jag så fort hon tog pinnen i munnen och så fick hon göra om, när hon la sig rätt gick jag fram och bytte pinne mot kong och hon fick ta den på "varsågod". Jag tycker att det gick skapligt men vi jobbar på.
Tillbaka på klubbens parkering tränade vi läggande under gång där jag började att backa från henne och sa "ligg", klickade och kastade godbit bakom henne. Efter några gånger så la jag henne under vanlig transport men det är svårt att se om hon lägger sig snabbt då och om armbågarna är nere eller hon fuskar. Kom på henne ett par gånger med att armbågarna inte var nere så då belönade jag genom att lägga kongen framför henne istället efter hon lagt sig och hon fick ta den på "varsågod". Gick tillbaka till backandet igen och växlade mellan stå och ligg, i början la hon sig bara men efter ett tag så lyssnade hon lite bättre.
Gjorde ett par inkallningar  som gick fint fast hon är lite lätt i rumpan, men är man dålig på att träna det så får man skylla sig själv!

Kall men vacker dag…det är skönt med kaffepauser då!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s