Ledig onsdag i mildväder

Eftersom jag har jobbar i natt (22-6) blev jag ledig idag, så efter att ha sovit större delen av förmiddagen så åkte jag med hundarna till klubben. Inte många själar där inte men å andra sidan blev det ju ganska ordentligt med träning. Hundarna fick fyra kortare pass var.

Gnista
Runda stolpen som igår med "flying" och "stopp-före-skick", i början plöjde hon bara förbi med rejäla startskall. Hon fick ingen belöning för det utan jag la ner henne en stund och hon fick ett nytt försök efter en stund. Jag provade lite varianter på signaler som ska tala om när det ska vara stopp och när hon får springa förbi. Landade nog på att när det är stopp lutar jag mig bakåt och håller vänsterhanden stoppande, ska hon fortsätta så fångar jag henne med vänsterhanden några meter från mig och för fram handen vart efter hon springer, här är min lutning lite framåt också. Testar så här så får jag se hur det går.
Saktagående som igår och det verkar funka det här. Men idag var hon i början ganska gapig, jag la ner henne och försökte att inte låta henne fortsätta när hon lät, men tyvärr lyckades jag ju klicka när hon gick sakta MEN skällde…klantigt. Slarvar jag mer så tror jag att hon snabbt kommer att lära sig att man ska skälla. Avslutade båda passen med att hon fick ligga ner medan jag hämtade den upphängda kongen som jag la framför henne och hon fick ta på varsågod. Ganska nöjd var jag i alla fall.
Kvarsittande när jag gick tillbaka för det mesta, belönade med att lägga ner kongen antingen där jag vände eller där hon satt så fick hon ta den på varsågod. Har testat att belöna med godis här men hon tycker nästan att det gör det samma. Hon satt i alla fall väldigt fint, inte upp en….nej nu ljög jag….var upp en gång och det var första gången jag lämnade henne.

Ida
Apportering med plastapporten eftersom den är hård och otäck, förut har den rullat en hel del i hennes mun och den blir som ett mellansteg innan vi tar itu med metallapporten. Men tänk, hon rullande den inte en endaste gång utan höll fast ganska bra…även om jag skulle önska att den satt lite hårdare ändå. Bra fart ut och in även om hon var lite tveksam i början i gripandet. I början kastade jag den och hon fick springa med en gång, sen fick hon sitta med den och vidare la jag den framför henne och hon fick ta upp och göra ingång. Duktig flicka!
"Uppletande" fast inte, jag gick ut ca 10 m kastade två kongar snett ut åt vardeta håll och sen gick jag tillbaka och skickade, hon var duktig för att vara Ida. Bra fart ut och in även om hon någon gång tappade fokus lite.
Runda stolpen från ca 15 m och det går bra.
Inkallning med stå eftersom hon ibland lägger sig istället så testade jag lite olika saker. Tidigare har jag sagt stå när hon lagt sig men idag beslöt jag mig för att det ju faktiskt var fel så vi gjorde bara om och jag provade lägga stå-kommandot tidigare innan hon fått upp farten. Jag vet inte riktigt om det var det som gjorde susen men jag får fortsätta tänka på att göra såhär så får vi se.
Fjärrdirrigering ganska fina skiften idag på olika avstånd (3-10 m) och flera efter varandra.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s