Så satte man en ”rova”

I morse började jag sju och när jag skulle iväg halkade jag och föll raklång på den hårda och otäcka isen. Det var väl egentligen bara en tidsfråga för det är tjock, knöglig glansis på hela parkeringen. Båda anklarna fick sig en törn, men den ena värre än den andra så nu haltar jag fram…men det går väl över…

Efter jobbet åkte jag till Bilprovningen, där var det ganska ordentligt grusat så det gick att träna lite. Jag har ett par DUKTIGA hundar så det blev bra trots en haltande matte!Mycket glad

Gnista
Liggmarkeringar gick ganska bra faktiskt, så bra att jag provade göra två korta spår med pinne i slutet…
Is-spår x2 spårade lite slarvigt men första spåret liggmarkerade hon pinnen hyfsat snabbt, det andra dröjde det lite längre (jag höll emot tills hon markerade), men det är ju ganska svåra spår så hon kanske var lite slut i huvudet efter det första. Det andra hade jag dessutom lagt en del vinklar i.
Saktagående gick JÄTTEBRA! Hurra, jag har hittat Gnistas sätt att träna saktagående! Idag gick hon fem steg och så stannade jag henne och startade henne igen för bara ett par steg. Det går ju undan det här…

Ida
Ingångar jag ville att hon spontant skulle komma in vid sidan när jag ställde upp mig men Ida är lite svår eftersom hon vill bli tillsagd vad hon ska göra. Lite synd tycker jag. Några spontana ingångar fick jag i alla fall men hon tänder inte till på det utan snarare tvärt om…eller också var mina korvslantar för dålig belöning, ska prova med kongen nästa gång.
Vänstersvängar gick ganska bra, men hon störs lätt där eller om hon tar "tillfället i akt" att titta på annat kanske? Jag jobbar på, för jag vill ha säkra vänstersvängar med en koncentrerad Ida!
Vittringsapportering bra vid sidan men så fort hon ska plocka upp från marken börjar hon "lägga den tillrätta" i munnen och då blir det rull…så jag bröt den övningen efter ett par försök och så fick hon gå fot med vittringsapporten i munnen och det gick över förväntan! Även om hon fick sätta sig och göra vänster-om så höll hon fast!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s