Ut-lek & lite till

Halt, halt, halt överallt! Ett evinnerligt tjat om denna halka men det är ju så tråkigt att inte kunna träna som man är van vid att göra. Sen blir ju inte brukshundklubben den givna mötespunkt som den brukar efter som man ändå inte kan träna där. Synd! Jag åkte i alla fall dit en stund på eftermiddagen, tog hundarna var för sig och gick den lilla vanliga prommisen och sen våran lilla "ut-lek". Efter det åkte vi till Bilprovningen för lite lydnad, även om det är grusat är det halt och hårt så det blir mest långsamma moment och kastade kongar som belöning bler det inte mycket av, i så fall försiktiga kast.

Gnista
Ut-leken
även om det var ett bra tag sen vi körde det här senast så gick det väldigt bra och vi kunde avancera ännu lite till. Efter som vi är på samma ställe och jag har skicken på samma ställen så gick det första väldigt bra, på det andra hade jag hängt upp en kong när vi gick våran prommis så det gick också väldigt bra. Resten av gångerna hade jag inget ite på andra skicket men det gick lika bra för det! Så började jag jobba på ett tredje slag, det gick också bra, så när vi avslutade hade Gnista gjort första och andra skicket utan grej och det tredje fick hon en uthängd kong (som hon missat gången tidigare). Det blir lite rörigt när man ska skriva ner vad vi gjorde men kontentan är i alla fall att hon var duktig.
Saktagående jajamensan! Fröken börjar få kläm på det här, hon stannar bra och går mest väldigt bra med uppmäsksamhet bakåt men ändå draget framåt. Fem meter fick vi till idag!

Ida
Ut-leken
efter att ha tränat Gnista så blir det lite frustrerande att göra det här med Ida. Men Ida vill så gärna men hon förstår inte riktigt vad det går ut på. Hon fick i alla fall börja bara ett par meter från mitt rundningsmärke, släppte iväg henne på "ut" och när hon passerade ropade jag bra och kastade kongen åt sidan så att hon fick den som på framslag. Här märkte jag att jag inte får kasta kongen för tidigt för hon måste ha fått syn på vart jag kastar den, eftersom hon tycker att rörliga belöningar smäller betydligt högre än de som redan landat och som hon måste leta reda på.
Vänstersvängar trixar vi på med, inga fantastiska framsteg men ingångar blev bättre då jag belönade med kastad kong. Jo, faktiskt blae vänstersvängarna något bättre när jag började klicka bra vänstersvängar och belöna med kastad kong.
Fjärrdirrigering gick väl si sådär, idag var det skiftet ligg-sitt som konstrade. Hon låg bara kvar flera gånger, hon KAN ju! Riktigt bra dess utom så varför vill hon inte? Nåväl, det är väl bara att fortsätta jobba på…vi ska ju inte tävla ännu på ett tag.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s