Skogen

Idag mötte jag upp med några kompisar i skogen, det var kul och en hel del blev det gjort. Gnista fick både en systemöving och ett spår medan Ida fick en sväng i skogen.
 
Systemövningen hade hon inte riktigt pejl på vad det var hon skulle göra första skicken, men det är ju i alla fall ett bra tag sen vi senast körde sök. Det artade sig i alla fall vart efter hon fick träff och smaskig belöning. Hon har inte riktigt det driv som jag skulle önska men hon kommer antagligen att hålla länge och gå ut och göra sitt jobb. Synd bara att det kommer att dröja innan nästa söktillfälle… Idag fick hon bortåt 10-12 skick och hon jobbar på bra och kommer in till mig fint för godbitar innan haon skickas på nästa skick!
 
Spåret hade nog legat ett par timmar, ca 200 m och fyra kongar i det. Lät henne starta liggandes vid en upptrampad "godisgrop" för att hon skulle landa lite innan hon fick ge sig på spåret. Starten gick bra och även om hon låg på så var det fokuserat. De tre första kongarna ville hon smaka lite på men la sig ganska snabbt ändå så det ser ut som om hon börjar förstå att det är ligga jag vill att hon ska göra. Innan den sista halkade jag lite i ett stenröse och det onda från förra veckans halkning gjorde sig påmint. Så jag släppte linan och lät henne jobba vidare på egen hand. Jag tror nog hon kom av sig i stenröset men hon jobbade på och redde ut det och när hon kom till kongen så tog hon upp den och fortsatte spåra. Inte så jättebra, jag skulle ju ha koll på det där men nu var det mörkt och ankeln gjorde ont så då blev det så här. Bara att försöka fixa bättre nästa gång, men som sagt markeringarna innan var helt okej!
 
I går tänkte jag fira nyår hos syrran med familj i Flen, men vid halv elva gav jag upp. Det smällde hela tiden och eftersom hundarna var i bilen så åkte jag till klubben för prommis på gärderna. Inte för att hundarna bryr sig om skott men jag vill också att så ska det förbli! Det var faktiskt riktigt skönt och strax före tolvslaget fick sig hundarna en sväng lydnad också, Ida metallapporten och Gnista lite saktagånde. Fyrverkerierna gjorde sig bäst på avstånd tycker jag! Så något mer nyår i stan kommer det inte att bli för min del i alla fall…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s