I väntan på…

…vinterkräksjukan!Illamående Bor ju hos mamma och pappa nu när jag är i Flen och i hela familjen har vinterkräksjukan tagit sig runt, man har mer eller mindre bara inväntat "sin" tur så i morse drabbades Henrik och nu i kväll blev det då jag. Fy vad otäckt det är! Tur att hundarna fick sitt under dan i alla fall…
 
Nu har det kommit ett par cm med snö så jag åkte till klubben och eftersom jag var själv där nu i kväll började jag med att lägga ett spår på planen åt Gnista. Började med "godis-avstamp", fortsatte sen ca 300 m, la ut fem kongar och hade lite spetsvinklar och en ut-och-återgång. Hon har lite högt tempo även om hon håller sig fint i spåret, det syndes ju speciellt bra idag när det var spårsnö. Kongarna var väl halvdana markeringar på… Spetsvinklarna var hon kite för ivrig i och gick över vinkeln med ett par meter innan hon jobbade sig fram till den "rätta vägen".
 
Lydnaden med Gnista tränade vi först på ingångar på plan, och jag tycker att det gick hyfsat MEN jag måste ha haft huvudet under armen eller nåt i början för jag belönade med kastad kong och det var INTE bra och resulterade mest i ljud….klantigt! Det blev bättre när hon bara fick hålla den en liten stund. Så jag måste nog försöka dra ner på belöningarna (känns som om jag konstaterat det förut…Generad) och bli mindre yvig..bli "renare" i mina signaler. Efter några bra ingångarkörde jag appellmomenten för att känna av dem lite. Det finns att putsa på! Lite ljud i linförigheten, dåligt framförgående med startskall. Läggandet under gång var faktiskt riktigt bra! Inkallningen lika så, eller nja, lite pip i kvarsittandet men i övrigt bra. Apporteringen tycker jag är skaplig men det märks att det behöver tränas mer ingångar då hon vid ett tillfälle rullade den i munnen då hon var ca 2 m från mig. Hopp-sitt-hopp är rent tekniskt riktigt bra, hoppar bra och vet vart hon ska sätta sig och gör fint återhopp och ingång MEN så var de där helt onödiga startskallen! Så man kan ju säga att det finns energi i allt hon gör, nu måste jag "bara" få kontroll över spektaklet!Blinkning
 
Ida fick först träna på metallapporten som hon INTE gillar något vidare. "Jag provar att lägga mig vid den/ställa mig..nehej…då vill matte nog att jag ska hämta något här borta…kanske ska jag ställa mig vid den här stolpen kanske?…men menar du rutan, vart är den då?…nej men menar du verkligen att jag ska ta upp den här kalla otäcka saken?…okej då!…hopp trallala". Det är i alla fall så här hon ser ut att tänka och väljer att INTE hämta den, men har hon väl hämtat den en gång så går det bra…det var väl inte så farligt då. Sen gjorde hon faktiskt fina ingångar med den, en var hon lite långt ifrån mig men rättade in sig snabbt.
Så lite fritt följ, dels vänstersvängar och dels att hon inte ska hoppa fram utan gå på alla fyra tassar. Vänstersvängarna börjar komma till sig men hoppandet får vi jobba vidare på. Idag sa jag nej när hon hoppade, och belönade när hon gick fint.
Inkallning med stå och ligg går ganska bra men hon har ju tendens att lägga sig vid ställandena också så jag körde röst och handtecken där och då blev det helt okej, fina läggnaden har hon i alla fall.
 
Efter Idas lydnadspass så ville hon inte till bilen (som vanligt), hon gick till det "godisavstamp" som startade Gnistas spår. Hon fick äta färdigt det Gnisat hade lämnat och så började hon spåra, så eftersom hon nu spontant ville spåra så lät jag henne göra det. Det gick riktigt bra och hon frispårade i ett lugnt och jämnt tempo…så kanske frispår är något för Ida? Får prova igen en annan dag…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s