Lite piggare…

…så framåt eftermiddagen åkte jag till klubben med hundarna som fått tagit det lugnt alldeles för länge nu! Även om jag är piggare så försökte jag undvika folk så gott det gick för att inte smitta någon men då blev det ju desto mer effektiv träningstid…

Ida
Apportering av vittringsapport
eftersom hon inte tar de korta vittringsapporterna riktigt på allvar utan tramsar i gripandet och flamsar i ingången så tog jag en slutapport som är tre gånger så lång för att se om det blev bättre av det. Nja, lite kanske men så fort jag tog en liten så tramsade hon igen så då blev det en hel del avlämnandeträning där. Så här har vi MYCKET jobb i bara apporterandet av pinnen….och sen är det att välja rätt som jag inte ens börjat så seriöst på…Förvirrad
Fritt följ fin kontakt och arbetsvilja MEN det blir ibland lite skutt….svängarna var i alla fall bättre idag. Stegförflyttningar och vändningar på stället ser hyfsade ut.
Fjärrdirrigering riktigt bra! Mycket glad
Inkallning med stå helt okej men hon hon får allt ta och lyssna lite bättre på VAD jag säger…när jag lämnat henne vid ett tillfälle och sa "hit" så la hon sig som om hon trodde att det var fjärren och när jag gjorde en slät inkallning vid ett annat tillfälle så stannade hon utan att jag sagt något…men det är väl mer tecken på att hon vill vara till lags än att det är ett problem tycker jag.
När hon går som idag, pigg och alert med hyfsat fokus så blir jag så sugen på att testa trean även om jag vet att vi inte har alla moment. Men mest för att kolla av hur långt vi har kvar…men jag vet inte, får se när tävlingarna drar igång…

Gnista
Spår
ett långt och trixigt spår runt hela tågplan, ca 350 m kan jag tro att jag fick ut med spetsvinklar, korta steg, långa steg, böjar, sidohopp mm. Liggtiden var inte så lång eftersom hon fick ta det direkt då jag kom tillbaka. Godisavstamp i start och slut. Men jag tycker att tempot var  okej och nogrannheten var bra, nåra tapp men det var inte vid "svårigheterna" och de blev ett par mot slutet av spåret. Vinklarna tog hon fint inte heller mina sidohopp var några som helst problem.

Ingångar
kom ganska snart in vid min sida och fick klick+kastad godis. Var ganska "snöätig" idag men jag skyller på senaste dagarnas inaktivitet.

Kvarsittande och inkallningar
kanoners!!!! Det funkar så himla bra med min nya taktik, idag lämnade jag henne 40-50 m utan att hennes rumpa så mycket som lättade när jag tog djupa andetag eller harklade mig eller flaxade med armarna.Mycket glad Jättefin fart OCH bra ingångar när det blir inkallningar istället för klickat kvarsittande!

Saktagående
här har vi kommit till en punkt när det är dax att tänka vidare så idag provade jag öka draget framåt genom att lägga kongen så hon kan springa och ta den…tyvärr blev dragningen lite för stor eftersom hon då struntade i att vänta på klicket utan smet iväg och tog den på egen hand. Provade då att låtsas lägga kongen där men då drog hon iväg i alla fall och letade och letade och letade och letade och letade….och letade sen kom hon så småning om samma sak men hon smet igen och letade och letade och letade och letade åter igen… Så finner hon "haren" intressant på korningsbanan till sommaren så kommer hon få finfina betyg där.Blinkning Nåväl, jag övergav i alla fall den idén för tillfället och så provade jag Åsa Löfbergs idé om att man som förare ställer sig framför/brevid leksaken hunden går mot (här kongen) och kan få hunden att hålla gå-tempo med kroppsspråket också. Förut har det inte alls funkat på Gnista men det gjorde det idag! Okej en gång drog hon men då stod jag för långt ifrån så det är väl klart man passar på då! Så jag provar nog vidare såhär ett tag så får vi se…
I morgon ska jag nog ringa veterinären för Gnista har obehag i ett öra….hon som inte har varit sjuk ett endaste någe sen den dag hon föddes! Hoppas det bara är något klegg som ska ut men jag vill inte trixa i öron själv innan vet har kollat.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s