Kallt!

Hemma var det runt -15 och i Lugnvik var det -18 när jag kom dit på förmiddagen, brrrr…men jag ställde bilen i solen och så gick jag in och jobbade lite med "sekreterarsysslor" medan bilen inte var helt utkyld. Efter en timma så gick jag ut igen för lite hundaktiviteter.

Gnista har ju sina öron just nu så jag vill inte göra så mycket "viktig" träning som kräver koncentration utan det blir mer spring-grejer.
Bitstockslek började vi med så att jag skulle bli varm innan vi drog igång och det blev jag. Faktiskt tycker jag att Gnista satsar mer och mer i kampen, hon låter och drar emot, riktigt skojigt!
Ingångar frivilliga med klick och korv, hon kom faktiskt in ganska omgående flera gånger utan att snaska snö.
Kvarsittande-inkallning fortsätter bara bra!
Skall har vi provat något med henne framför mig bara för att dra igång skallet, men idag ville jag ha henne vid sidan sittandes. När jag väl har kommit på hur jag snabbt får hunden att skälla så vill jag ha in positionen och jobba där så hunden lär sig sitta stilla. Vill ju inte ha en hund som skallar så intensivt att den inte kan sitta still. Så idag hade jag henne vid sidan, höll lite lätt i halsbandet så att hon inte skulle lägga sig eller flytta på sig och så viskade jag "skall" och såg peppande ut (så som jag jobbat med henne framför mig), så kom det ett skall och jag sa bra och kastade kongen. Eftersom jag tycker att hon är ganska lättskallad så räcker det och så lägger jag tyngdpunkten på att hon ska sitta still istället. Efter ett par gånger fick hon göra ett par skall till på raken, men som sagt tyngdpunkten på att sitta still. Det funkade bra tycker jag! Visst springer hon en del med kongen när den är kastad men det är ju det hon tycker är kul!
Stegförflyttningar och vändningar på stället funkade ganska bra sen, i alla fall ganska ljudlöst faktiskt. Hon följer fint men slipning behövs så att hon blir ännu bättre.

Ida har den senaste veckan varit väldigt sprallig…man kan inte tro att det är en madam på 4 år! Att hon dessutom för tillfället saknar päls gör ju inte att hon ser äldre och mer "städad" ut precis. Men det är uppfriskande…jag gillar ju och vill ha busiga hundar!Mycket glad
Ingångar
hoppiga…men efter några stycken så blev det bättre.
Fritt följ var också hoppigt, men då började jag fundera lite på VARFÖR? Antagligen att hon vill ta bättre kontakt eftersom kontakt lönar sig och belöningen kommer från mig… Eftersom hon inte gillar externbelöning så vidare värst så klickade jag och kastade iväg godbiten istället för att ge henne den eller kastra kongen. Jag tycker att det blev bättre men jag ska fortsätta belöna såhär ett tag och se om nu hoppandet minskar…

Sen var det dax att åka till jobbet…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s