Soooool & ledig dag

En helt underbar dag! Men jag skriver bara lite kort, ska iväg och jobba strax. Skidskyttets VM-cirkus har dragit igång så jag ska jobba 18-03, men det var riktigt skönt att få en hel dag…

Skriver bara VAD vi gjorde….får ta HUR i natt när jag kommer hem eller i morgon….för nu måste jag fara, kan ju vara mycket trafik på stan eftersom det är invigning i badhusparken i kväll.

Klockan är 4 och just hemkommen från jobbet där det faktiskt var lugnare än väntat…men jag fortsätter väl med dagens träningsblogg…

Gnista
Spår med 4 små apporter i olika material, spåret var ca 300 m, lite vinklar och över uppkörda partier, liggtiden var väl inte mer än en kvart ungefär, gjorde också en upptrampad ruta på ca 2×2 m med ingång och utgång. Start och slut var upptramp med korv som vanligt.
Starten var okej, lite ivrig men så fort hon kommer i spåret så är hon noggrann, hon har liksom inte tiiiiiid med korv för hon ska ju spåååååååra!
Spårarbetet var bra fram till de uppkörda partierna, det verkade vara det svåra, sen mot slutet tror jag att hon var lite trött kanske så hon var av spåret lite mer. Den upptrampade rutan var alldeles för enkel, så den tog hon bara kanten på tills hon fann utgången och så spårade vi på så ska Gnista få jobba i den så får den allt vara större.
Apporterna gick i början ganska bra, jag höll emot och väntade tills hon la sig ner och då blev det korv i utbyte mot grejen. MEn den stora belöningen i det hela är ju förståss att få fortsätta spåra…det tycker i alla fall Gnista.
Ingångar över lag lite snabbare än vad de har varit, dvs hon springer inte så mycket utan kommer ganska omgående.
Kvarsittande-inkallnig MYCKET BRA!
Fritt följ lite ljud ibland men då försöker jag påminna mig om att bryta övningen så att det inte blir mera ljud, sättandena har jag lite dålig koll på men tror att de är okej (i alla fall oftast). Positionen i halterna är lite snett utåt lutande så det behöver jobbas på. Gick en hel del sakta-march och då går hon ganska fint och tyst, gör riktigt fina svängar och vändningar. Språng-march är under all kritik eftersom hon rusar framåt utan att hålla sig fot…tycker väl jag är för långsam förståss….men nu försöker jag göra bara små tempoökningar och bara springa ett par steg innan hon får belöning.
Skall ställer upp och hon får sitta tyst vid sidan, sen tar jag henne lätt i halsbadet och manar henne "skall", efter ett eller ett par skall klickar jag och belönar med kongen. Så tyngdpunkten ligger på att först sitta tyst och sen sitta still och skälla.
Platsliggning korta i sträcka (10-15 m) och i tid (30-90 sek) för det var ett tag sen sist, hon låg kvar alla gånger. Störning mot slutet då Beppe-briard fick köra inkallning bakom ryggen på mig men hon låg så fint. Avslutade med min lilla ritual, dvs återgång, sättande, heltommarch, klick+kong….det tycker hon är kul.

Ida
Vittringsapportering och efter att ha tänkt till lite ville jag inte att hon skulle ta upp den idag utan bara sätta nosen på den. Svårt i början att hinna med att klicka innan hon tog den, eller utan att hon trampade på den men mot slutet började hon fatta vad det var jag ville åt. Sist började jag gömma den i snön så att hon fick nosa efter den och när hon nosade på den så klickade jag och så fick hon springa efter kuliga kongen. Fortsätter såhär ett tag till innan jag börjar blanda in andra pinnar…
Fritt följ riktigt trevligt idag, lite hoppigt men det minskar!
Inkallning med stå och ligg vackert, lite långsamt tempo från ligg fram till ingången men det är det bara att jobba vidare på.
Sättande under gång sättandet sitter inte till fullo, fila vidare på det också…men när hon sätter sig tycker jag att hon har ett bar sättande.
Fjärrdirrigering ganska bra, något lite ur position men ändå bra!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s