En hundträningsdag

Ledig dag så efter lunch åkte jag till klubben, även om jag har lyckats pricka in lediga dagar då det är grått och råkallt så var det ganska skönt ändå att få träna hund resten av dan utan att tänka på att man ska iväg på något. Det blev flera korta pass för båda hundarna och så en ordentlig fikastund där "hund" avhandlades på längden, tvären och bredden med Jobbe, Helen och Jerry. Väldigt trevligt, det var ett tag sen sist…

Nu ser det som om stackars Gnista gått hårt åt men jag tycker att jag körde korta pass och hon var inte den som bröt övningarna utan det var jag och hon var lika alert hela tiden…Mycket glad

Gnista
Ut-lek körde jag 4 skick idag och hon hade ett stopp på första och andra skicket men hon fortsatte ganska omgående och de två sista var klockrena! Dax att ta övningen till en annan plats, kanske en sväng till frösö-sök-rutan som är öppen och bra så jag ser att hon går ut ordentligt…
Fritt följ blir bara bättre och bättre, tyst dessutom! Så jag började så smått peta lite i positionen i halterna och hon var lika tyst för det!
Linförighet var lite ljudligare till att börja med men hon tystnade snabbt, lite aning trängning annars går hon fint.
Framförgående gjorde jag idag genom att jag la kongen bakom och så gick vi ifrån den, klickade när hon gick fint framåt utan att streta eller när hon stod med bibehållen riktning utan att streta. Visst vände hon upp i större utsträckning men då fick hon fortsätta ett par steg och fick ett nytt ståkommando och så när hon stod rätt så klick och hon fick springa och ta kongen. En annan sak är att hon blir lite gapig i starterna, lite frustrationsskall…något att hålla koll på.
Platsliggning på lite olika avstånd (15-30 m) och tider (1-3 min) innan jag gick tillbaka la jag kongen och så fick hon springa och ta den efter att jag satt henne upp, gjort helt om marsch och klickat.
Ställande under gång tycker Gnista är lite knepigt att överföra från att jag går baklänges från henne till att hon går vid sidan, men jag får väl  inte förvänta mig lika perfekta ställanden där till att börja med…
Inkallning vackert!
Hopp-sitt-hopp bra men jag jobbade lite med att få ut henne längre från hindret på andra sidan hindret genom att kasta kongen då hon hoppar, det funkar bra men om jag kör några hopp-sitt-hopp på raken så är hon genast närmre igen.
Apportering liten aning rullande och så var farten i ingångarna inte så bra som jag skulle önska, annars var det bra.

Ida
Fritt följ
lika tight och energifullt idag också! La lite extra krut på vänsterhalterna, gör dem sakta och med tydliga fotförflyttningar från min sida. Tänker att är jag tydlig med hur jag sätter mina fötter så förstår hon bättre vad jag vill. Inga tveksamma steg utan tydligt och "rent". Sen belönar jag när hon sitter kotrrekt.
Fjärrdirrigering jobbade med tekniken i skiftena men hon blir lite osäker när jag inte belönar så jag får peta lite och sen bygga självförtroende och belöna ofta. Men hon har hyfsade skiften, lite framåt i skiftet ligg-stå…
Vittringsapportering idag var hon lite "blåst"…eftersom jag ville att hon skulle jobba med näsan så hade jag bara vittringsapporten, la ut den och puffade över lite snö. Men idag sa Ida…"syns inte=finns inte"…tokiga hund…Mycket glad…men man kan inte ligga på topp jämt heller.
Inkallning snabba starter gick bra men sen ville jag ha snabba ingångar…men då saktade hon in lite väl långt ifrån. Med Ida är det inte bara att köra "utebliven belöning" för då tycker hon det kan vara utan man får mer ha taktiken att "belöna halvdant för att nästa ska bli bättre". Några kanoningångar blev det väl inte men någon okej.
Hopp-sitt-hopp hindret var ganska högt (85-90 cm) och uthoppet gick bra men vid återhoppet tyckte först Ida att det var mycket högre! Så då hjälpte jag henne med att hålla kongen över hindret ett par gånger och sen gick det bra. Eller bra och bra, hon hoppade men slog i med klona. Bra sättande på andra sidan var det i alla fall.
Sittande (utan grupp) där hon fick sitta på förväntan i ungefär en minut, satt jättefint utan att röra sig. Det är när jag går tillbaka hon börjar kika omkring sig men då stannade jag och när hon tittade på mig igen så fortsatte jag gå tillbaka. Gjorde helt om marsch och kastade kongen så att hon fick springa efter den.

Den 19 april ska Ida debutera i lydnadsklass 3, Jobbe och jag har en pakt så då ska Ida och Harry visa vad de kan!Mycket glad

Nu har jag till och med skrivit in det i bloggen du Jobbe så du KAN INTE komma undan!Blinkning

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s